Bouter/Penninga plaatst zich voor hoofdtoernooi 4-sterren Doha

Bouter/Penninga plaatst zich voor hoofdtoernooi 4-sterren Doha

Jasper Bouter en Ruben Penninga hebben zich in Doha met ruime cijfers geplaatst voor het hoofdtoernooi. In de kwalificatie werd het Noorse duo Mol/Berntsen met 21-12, 21-12 verslagen. Op dinsdag vervolgen zij hun toernooi, de andere twee teams van Beach Team Nederland melden zich dan ook in de main draw. Loting maandagmiddag wees uit dat Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Van de Velde in dezelfde poule gaan strijden voor een plek in de knock-outfase.

In de winderige hoofdstad van Qatar waren Bouter en Penninga vanaf de start scherp. Met enkele goede blocks en stabiel verdedigingsspel pakten ze al snel een voorsprong van 14-7. De Noren Hendrik Mol en Mathias Berntsen konden niet onder de druk van beide Nederlanders uitkomen, de winst ging dan ook met 21-12 naar het Nederlandse duo. In de tweede set werd het gat direct geslagen (8-2), ook die ging met 21-12 naar Oranje.

Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Van de Velde in Poule B
Loting vrijdagmiddag bracht twee BTN-teams in dezelfde poule. Samen met het thuisspelende koppel uit Qatar Sammoud/M.Essam en de Polen Kantor/Losiak gaan ze strijden om een plaats bij de beste drie in de poule af te dwingen. Het als tweede geplaatste duo Brouwer/Meeuwsen treft dinsdagochtend het team uit Qatar, Varenhorst en Van de Velde nemen het op tegen het als vijftiende geplaatste Poolse duo. Beide Nederlandse koppels spelen om 9 uur Nederlandse tijd. Bij winst ontmoeten de Nederlanders elkaar voor de eerste plaats in de poule, als beide teams verliezen treffen ze elkaar voor de derde plaats, die recht geeft op een plek in de eerste ronde.

Bouter/Penninga tegen nr.3 plaatsingslijst
In Poule C nemen Bouter en Penninga het dinsdag om 10 uur op tegen de Amerikanen Nicholas Lucena en Philip Dalhausser. Bij winst kunnen ze spelen voor een directe plek in de tweede ronde, bij verlies rest een wedstrijd om de eerste ronde te bereiken. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen de Russen Semenov en Leshukov en de Oostenrijkers Ermacora en Pristauz.

Dinsdagmiddag wordt de poulefase afgesloten met de tweede speelronde.

Livestream
Alle wedstrijden zijn live te volgen via de stream op het YouTube-kanaal van FIVB Beach Volleyball. Via de kanalen van beachvolleybal Nevobo houden we je ook op de hoogte van de vorderingen van de BTN-teams in Doha. Check Facebook, Twitter en Instagram voor alle laatste updates.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×