De Nederlandse volleybaldames hebben hun eerste poulewedstrijd in de Final Six van de World Grand Prix verloren. Brazilië was met 3-2 te sterk voor de equipe van bondscoach Jamie Morrison. Oranje moet vrijdag winnen van gastland China om zich te plaatsen voor de halve finale van de Final Six.

Bondscoach Jamie Morrison startte met: Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (middens) en Kirsten Knip (libero).

In de eerste twee sets hielden beide teams elkaar goed in balans. Oranje won de eerste set nipt Brazilië deed hetzelfde in set twee.

De derde set was weer een prooi voor Nederland. Nika Daalderop, die halverwege de wedstrijd Buijs verving, blokkeerde 25-22 binnen en zette haar team zo op een 2-1 voorsprong.

Vanaf de vierde set liet Oranje de wedstrijd uit handen glippen. De volleybaldames bleven vechten voor ieder punt, maar kregen steeds meer moeite om de bal bij Brazilië op de grond te krijgen. Na het verlies van de vierde set (22-25) startte Oranje slecht in de tiebreak. Al op 1-5 moest Morrison vluchten in een time-out.

Oranje verkleinde het gat nog tot twee punten (10-12), maar slaagde er niet in om langszij te komen. Brazilië won de vijfde set met 15-11 en zo de wedstrijd met 3-2.

Vrijdag speelt Nederland om 13.30 uur (Nederlandse tijd) tegen gastland China, dat in haar openingswedstrijd Brazilië met 3-0 versloeg. Alleen als Oranje China verslaat, plaatst het zich voor de halve finale. De wedstrijd tegen China is opnieuw live te volgen op Ziggo Sport.

Nederland – Brazilië 2-3 (27-25, 23-25, 25-22, 22-25, 11-15)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×