Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Beach Pro Tour Finals in Doha. Het duo moest vandaag het resultaat afwachten van het duel tussen Brazilië en Australië en belandde, na de 2-1 overwinning van Brazilië, net onder de streep.

Stam en Schoon wonnen één van hun drie wedstrijden en stonden gisteren nog op de derde plek in Poule B, genoeg om door te gaan naar de knock-outfase. Er stond echter nog één wedstrijd op het programma, beslissend voor de eindstand. De Australische Taliqua Clancy en Mariafe Artacho, de nummer 1 in de poule, namen het op tegen de Braziliaanse Tainá Bigi en Victoria Lopes, die alleen met een overwinning door zouden gaan naar de volgende ronde.

Het moet een zenuwslopend duel zijn geweest voor Stam en Schoon. Na twee sets was de stand gelijk en in de derde set had Brazilië met een 10-14 voorsprong de overwinning binnen handbereik. Het Australische koppel wist echter alle vier de matchpoints weg te werken, waarna er voor beide koppels meerdere matchpoints volgen. Uiteindelijk behaalde Brazilië de overwinning met 23-25 en bemachtigden ze zo, ten koste van Stam/Schoon, een plek in de volgende ronde.

Het Nederlandse koppel zal volgende week in Doha deelnemen aan de King of the Court Crown Series Finals.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn