In Apeldoorn plaatste Brazilië zich donderdagavond voor de finale van het WK Volleybal. De ploeg van coach José Roberto Guimaraes versloeg Italië met 1-3.

Ze Roberto Brazilie

In de tweede poulefase trok Brazilië al aan het langste einde en de ploeg herhaalde dat kunststukje donderdagavond in het zeer sfeervol Omnisport, waar vooral de hartstochtelijke Braziliaanse fans zich nadrukkelijk lieten horen.

Zij zagen dat hun ploeg blokkerend de zaken uitstekend op orde had, maar dat niettemin Italië middels Egonu toch veelvuldig wist te scoren. Daar zat echter meteen ook de Italiaanse zwakte, want als de Italiaanse hardhitter het vizier even niet scherp had, waren er weinig andere speelsters die het konden overnemen.

Wedstrijdverloop

In de openingsset bleven beide ploegen voortdurend in elkaars spoor en kon Brazilië pas bij 22-22 een gaatje slaan en de set binnenhalen. Eenzelfde scenario voltrok zich in de daaropvolgende set, alleen was het ditmaal Italië dat vanaf dezelfde stand de set besliste.

In set drie kwam het team van Davide Mazzanti knap terug van vier punten achterstand, maar ondanks een uitstekende kans op setpoint verzuimde Italië het af te maken zodat Brazilië op een 1-2 voorsprong kwam. Het bleek voor Italië het breekpunt in de wedstrijd.

Brazilië troefde over de gehele wedstrijd de Italiaanse vrouwen vooral blokkerend af, met 21 versus 7 blokpunten, maakte minder fouten (13 versus 21) en kreeg in de vierde set een batterij aan matchpoints waarvan de eerste meteen werd benut. Gabi (20 punten) en Carol (17) waren voor Brazilië de meest scorende speelsters.

Finaledag

In de finale die zaterdag om 20.00 uur wordt gespeeld in het Omnisport te Apeldoorn, gaat Brazilië strijden voor de titel tegen Servië, de regerend wereldkampioen. Servië won afgelopen woensdag in Polen met 3-1 van de Verenigde Staten. De wedstrijd om het brons vindt eerder die dag om 16.00 uur plaats en zal gaan tussen Italië en de Verenigde Staten. Voor de finaledag zijn helaas geen tickets meer verkrijgbaar.

Italië – Brazilië 1-3 (23-25, 25-22, 24-26, 19-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn