De Nederlandse beachvolleyballers Matthew Immers en Mart van Werkhoven sluiten het Future-toernooi in Madrid af met een bronzen medaille. In de kleine finale won het duo vandaag met 2-1 van Zemljak/Pokeršnik, J. uit Slovenië. Het is de eerste medaille voor Immers/Van Werkhoven als duo.

Matthew Immers en Mart van Werkoven plaatsten zich gisteren zonder een wedstrijd te verliezen voor de halve finale van het Future-toernooi in Spanje. Waar ze in de poulefase nog met 2-0 wonnen van Métral/Haussener, verloren ze in de halve finale met dezelfde cijfers van het Zwitserse duo. Vandaag namen ze het in de bronzen finale op tegen Nejc Zemljak en Jan Pokeršnik. Het Sloveense duo verloor de halve finale gisteren in drie sets van Herrera/Gavira uit Spanje (21-18, 26-24 en 16-14).

In de eerste set nam Immers/Van Werkhoven een comfortabele voorsprong door bij een stand van 7-6 drie punten op rij te scoren. Het duo wist hun voorsprong vast te houden en had in de slotfase zes setpunten om het af te maken. De eerste werd weggespeeld door de Slovenen, maar de service van Pokeršnik viel vervolgens buiten de lijnen. Ook in de tweede set wisten de Nederlanders als eerste een gat te slaan, maar Zemljak/Pokeršnik, J. scoorde bij een stand van 11-8 vijf punten op rij. Het Sloveense duo breidde hun voorsprong verder uit en verzilverde direct hun eerste van drie setpunten via een blok van Zemljak. In de allesbeslissende derde set ging het tot 7-7 gelijk op, waarna het Nederlandse duo een sterke eindsprint inzette. Een harde diagonale aanval van Immers gaf de Nederlanders drie kansen om de winst binnen te slepen, waarna Van Werkhoven het blokkerend afmaakte: 15-11.

Immers/Van Werkhoven - Zemljak/Pokeršnik, J. 2-1 (21-15, 17-21, 15-11)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×