BTN Dames

Brons voor Keizer en Meppelink op Vienna Major

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben op de Vienna Major brons gewonnen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren vanmiddag in de halve finale met 0-2 van de Brazilianen Barbara en Fernanda, maar herpakten zich sterk in de kleine finale. Daarin wonnen ze met 2-0 van een ander Braziliaanse team: Antonelli/Carol. Daarmee was brons op het prestigieuze toernooi een feit, de Nederlandse speelsters vielen elkaar blij in de armen. Meppelink: “Geweldig om in dit kolkende stadion een medaille te veroveren.”

De omstandigheden waren loodzwaar in het bloedhete Wenen. In het stadion ging de thermometer boven de 45 graden, het was dan ook enorm pittig voor de atleten. Keizer en Meppelink verloren in de halve finale nipt (21-17 en 23-21) van de Brazilianen Barbara en Fernanda, maar de knop ging al snel om bij de BTN-dames. In de strijd om het brons stonden ze er weer en hoe. Ze lieten weer zien dat geduld en rust hun sterke punten zijn.

Zowel in de eerste als in de tweede set waren het de Braziliaanse dames Antonelli en Carol die op voorsprong kwamen. Maar Meppelink en Keizer hielden het hoofd koel, knap in zware omstandigheden, en wisten in beide sets sterk uit de technische time-out te komen en in de slotfase van de sets toe te slaan met een sterke service en een geweldige side-out: 21-19 en 21-18. Na de Europese titel van exact twee weken geleden, weer een mooie prijs voor de Nederlandse dames. Extra knap aangezien ze pas sinds dit seizoen een team vormen.

Madelein Meppelink, met een enorm rood en bezweet hoofd, was dolblij na het beslissende punt. “Zo pittig in deze hitte maar ook zo mooi om samen deze te pakken als ‘jong’ team. We spelen pas net samen, maar hard werken levert wat moois op. We hebben hard gevochten vandaag. Het is zo geweldig om in dit kolkende stadion een medaille te veroveren. Dit is genieten.”

Halve finale Brouwer en Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan zondag in de halve finale van de Vienna Major. De mannen van BTN moesten in de kwartfinale diep gaan, maar ze wonnen daarin met 2-1 (17-21, 21-16 en 15-13) van de Brazilianen Vitor Felipe/ Evandro.

In de achtste finale moesten de Nederlanders ook alles geven, uiteindelijk waren ze met 2-1 (26-28, 24-22 en 15-10) te sterk voor de Amerikanen Lucena/Dalhausser.  

In de halve finale staan ze morgen tegenover de winnaar van de kwartfinale tussen de Oostenrijkers Doppler en Horst en de kersverse Europees kampioenen Mol en Sorum uit Noorwegen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×