Brouwer en Meeuwsen naar halve finale DELA Beach Open

Brouwer en Meeuwsen naar halve finale DELA Beach Open

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het DELA Beach Open. In een kolkend stadion wonnen de heren van Beachvolleybal Team Nederland in de kwartfinale met 2-0 (21-17, 21-19) van het Zwitserse duo Heidrich/Gerson. Brouwer en Meeuwsen treffen in de halve finale morgen de Duitsers Thole en Wickler.

In een sfeervolle ambiance begonnen Brouwer en Meeuwsen erg sterk in de kwartfinale. Ze namen een rappe voorsprong door goed serverend werd en een sterke blok-verdediging: 12-8. Maar het verschil werd daarna kleiner, de Zwitserse heren bleven hard vechten en bij Oranje slopen er wat foutjes in het spel. Daardoor werd het 18-16. In de slotfase sloeg Meeuwsen hard toe, Heidrich en Gerson kwamen niet meer langs zijn blokkering en de set werd met 21-17 gewonnen.

Ook in de tweede set hadden de Zwitsers veel moeite met het hoge blok van Meeuwsen, het werd 11-8 dankzij meerdere blokkeringen. Door wat slordigheden ging het even gelijk op en namen de BTN-heren een time-out toen het 17-16 werd. Een spannende slotfase volgde, maar wederom maakte Meeuwsen met zijn blok het verschil en werd de zege gepakt: 21-19.

Meeuwsen: “Er kunnen zeker nog wat dingen beter, maar daar zijn we scherp op. Dat hoort er ook bij. Morgen tegen een goed team, de Duitsers zijn aan het eind van vorig seizoen flink vooruit gegaan en ze toonden goede dingen. We hebben er zin in, ik ben benieuwd.” 

Thole en Wickler wonnen in de kwartfinale van het Braziliaanse duo Pedro Solberg/Bruno Schmidt. De nummer 1 van de wereld, de Noren Mol en Sorum, werden in de kwartfinale uitgeschakeld door het Russische duo Stoyanovskiy/Krasilnikov. De Russen speelden erg goed en de Noren wisten amper in hun ritme te komen. Het werd 21-12 en 21-13.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×