Brouwer en Meeuwsen starten EK met zege op Turkije

Brouwer en Meeuwsen starten EK met zege op Turkije

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het DELA EK Beachvolleybal met een overwinning gestart. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen in Den Haag met 2-0 (25-23, 21-19) van de Turken Murat Giginoglu en Volkan Gögtepe. De Oranje mannen moesten er voor het eigen publiek hard voor werken. “We begonnen niet scherp genoeg, gelukkig ging het steeds beter,” aldus Meeuwsen na afloop.

In de eerste set kwamen Brouwer en Meeuwsen door eigen fouten al snel op achterstand: 7-10 voor de Turken. De Nederlanders namen snel een time-out en vochten zich daarna weer terug in de set mede dankzij een aantal geweldige blokkeringen van Meeuwsen. Toch kwamen de Turken bij 19-20 als eerste op setpoint. De mannen van BTN bleven vechten voor elk punt en dat leverde een spannende, lange slotfase op. Meerdere Turkse setpoints werden weggewerkt en Brouwer en Meeuwsen maakten hun tweede kans wel af: 25-23.

Feller spel van de Oranje mannen leverde een mooie, snelle voorsprong op in de tweede set. Er zat meer overtuiging in het spel van Brouwer en Meeuwsen en ze scoorden makkelijker. Maar toen er wat slordigheidjes in het spel slopen, maakten de Turken het alsnog spannend en werd het 17-17. Na een time-out stelden de Nederlanders orde op zaken; ze wonnen met 21-19 en een vreugde explosie volgde in het sfeervolle stadion in Den Haag.

Brouwer en Meeuwsen waren blij met de overwinning, maar zeker niet tevreden over het vertoonde spel. Meeuwsen: “Dat had niet met de zenuwen te maken, we begonnen gewoon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. We hadden even moeite met hun spel, maar we gingen steeds beter spelen. In de tweede set kregen we meer grip op ze.” 

Brouwer baalde toch ook wel. “Ik hoopte ze met topspel van het veld te beuken, dat is zeker niet gelukt. Maar goed, winnen is winnen. Dat geeft wel vertrouwen, ondanks dat we niet heel goed spelen wel winnen. Laten we maar mooi in dit EK groeien.” 

Meeuwsen wil woensdagavond snel verbetering tonen: “Tegen de Belgen willen we knallen, dat wordt een mooi potje en daar heb ik veel zin in.” De BTN-heren staan dan tegenover Dries Koekelkoren en Tom van Walle, de Belgen waarmee ze regelmatig samen trainen. Ook de Belgen wonnen vanavond hun eerste pouleduel met 2-0.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×