Brouwer en Meeuwsen starten seizoen met goud in Xiamen

Brouwer en Meeuwsen starten seizoen met goud in Xiamen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de Xiamen Open op hun naam geschreven. Op hun eerste toernooi van het seizoen wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland in de finale met 2-0 van het Italiaanse topteam Nicolai/Lupo. In de finale tussen de teams die in Rio olympisch brons en zilver wonnen, kwam Nederland nooit in de problemen.

Brouwer en Meeuwsen maakten in de finale tegen de Italianen vooral serverend het verschil. De Nederlanders weten hoe ze met de wind kunnen spelen, dat kunnen ze op het Scheveningse strand goed oefenen. In Xiamen stond er enorm veel wind en daar gingen de spelers van Beachvolleybal Team Nederland sterk mee ook. 

In de eerste set namen Brouwer en Meeuwsen al snel een voorsprong. Meeuwsen serveerde enorm hard en geplaatst en dat leverde veel punten op. Nederland kwam op 14-9. Italie kwam niet onder de druk uit en de set ging met 21-14 naar Nederland. Het leek in de tweede set een stuk spannender te worden, het ging even gelijk op en Nicolai en Lupo kwamen zelfs eenmalig voor met 6-7.

Maar weer maakte de service het verschil. Brouwer en Meeuwsen bleven ook onder de lastige omstandigheden hun bekende 'powervolleybal' spelen en dat leverde succes op. Een knappe redding van Brouwer en daarna een bekeken balletje zorgden voor 15-12. De Nederlanders bleven goed variĆ«ren tussen hard en slim. Met twee aces van Meeuwsen kwam het matchpoint op het scorebord: 20-15. De Italianen stelden het nog even uit, maar Brouwer maakte het met een harde smash via het blok af: 21-17.

Brouwer en Meeuwsen waren trots op hun goede start. Brouwer: "Ik ben zo blij hiermee, we hebben lang moeten wachten om eindelijk weer lekker te spelen. En dan winnen we meteen het eerste toernooi. Genieten." Meeuwsen keek terug op de finale tegen de Italianen. "We wisten dat we hard moesten werken, dat is altijd tegen die gasten. En dan ook nog deze omstandigheden. Ons plan werkte goed, we bleven met lef serveren en vol overtuiging." 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×