Alexander Brouwer en Leon Luini spelen vandaag de finale van het King of the Court-toernooi in Tenerife. Om 18.00 uur gaan ze de strijd aan met koppels uit Noorwegen, Zweden, Duitsland en Frankrijk.

Tijdens een trainingssessie kreeg Robert Meeuwsen last van een blessure, waardoor Alexander Brouwer in Tenerife aantrad met Leon Luini. Het gelegenheidsduo speelde een ijzersterke poulefase. Na twee opeenvolgende overwinningen in de eerste rondes, wisten ze voordat de tijd verstreken was in de derde ronde 15 punten te behalen, mede dankzij het slim inzetten van de gouden bal die ze eerder verdiend hadden. Met deze prestatie verdiende het duo een plek in de finale.

Stefan Boermans/Yorick de Groot en Matthew Immers/Steven van de Velde kwamen ook in actie op het zand van Los Cristianos. Beide teams presteerden sterk tijdens de poulewedstrijden, waarbij elk duo één van de drie rondes in hun respectievelijke poules won. Helaas eindigden de Nederlandse duo's op de tweede plaats in de laatste, beslissende ronde. Vanwege een aangepast format waarbij alleen de poulewinnaars doorgaan naar de finale, zullen de koppels niet verder strijden voor de kroon.

Brouwer en Luini spelen om 18.00 uur (Nederlandse tijd) de finale tegen de andere vier poulewinnaars, een sterk gezelschap van Europese en wereldkampioenen, evenals voormalige King of the Court-winnaars. Hun tegenstanders zijn het Zweedse duo Åhman/Hellvig, Ehlers/Wickler uit Duitsland, het Franse koppel Canet/Rotar en Mol/Sørum uit Noorwegen.

Livestream
Alle wedstrijden zijn exclusief te volgen op watch.kingofthecourt.com (€4.99 per toernooi).

Foto: Matyáš Fous Photography

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn