Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich als poulewinnaar geplaatst voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Kaapstad. Stefan Boermans en Matthew Immers moesten zich vanwege een blessure terugtrekken. Het toernooi eindigde vandaag ook voor Leon Luini en Ruben Penninga: het duo verloor twee van hun drie poulewedstrijden.

Poulewinst voor Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen gisteren hun eerste twee poulewedstrijden in Kaapstad. Vandaag boekten de Nederlanders hun derde overwinning op rij: in twee sets versloegen ze Issa Batrane en Frederick Bialokoz uit Engeland (21-18 en 21-17). Brouwer/Meeuwsen heeft zich daarmee als poulewinnaar geplaatst voor de kwartfinale. Zaterdag spelen ze om 13.00 uur tegen Europees kampioenen David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden voor een plekje bij de laatste vier.

Luini/Penninga eindigt op derde plek in poule
Leon Luini en Ruben Penninga verloren gisteren hun eerste duel, maar hielden zicht op de kwartfinale dankzij winst in hun tweede poulewedstrijd. Die overwinning kregen ze niet cadeau van de Engelse Javier Bello en Joaquin Bello. Luini/Penninga won de eerste set met 22-24, maar de tweede set ging met overtuigende cijfers (13-21) naar het Engelse duo. De Nederlanders kwamen sterk terug en stelden de overwinning in de derde set alsnog veilig: 15-12. Om zich te plaatsen voor de kwartfinale had Luini/Penninga nog een overwinning nodig, maar in hun derde duel moesten ze hun meerdere erkennen in David Åhman en Jonatan Hellvig. De Europees kampioenen waren in twee sets te sterk: 21-14 en 21-17. Luini/Penninga eindigt met één overwinning op de derde plek in poule C.

Boermans/Immers trekt zich terug uit toernooi

Stefan Boermans en Matthew Immers begonnen het toernooi gisteren met een 2-0 nederlaag tegen de Franse Canet/Rotar. Vanwege een enkelblessure van Boermans nam het Nederlandse duo vandaag het besluit zich terug te trekken uit het toernooi.

Uitslagen
Luini/Penninga - Bello, Ja./Bello, Jo. 2-1 (24-22, 13-21, 15-12)
Brouwer/Meeuwsen - Batrane/Bialokoz 2-0 (21-18, 21-17)
Åhman/Hellvig - Luini/Penninga 2-0 (21-14, 21-17)

Programma kwartfinale

Datum

Tijd (NL)

Teams

za. 5 november

13.00

Åhman/Hellvig (SWE) - Brouwer/Meeuwsen

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn