Celeste Plak neemt volleybalpauze tot januari 2021

Celeste Plak neemt volleybalpauze tot januari 2021

Celeste Plak (24 jaar) komt tot 1 januari 2021 niet in actie voor het Nederlands team of voor een clubteam. De buitenaanvalster, die sinds 2012 261 interlands speelde, wil even afstand nemen van het fulltime topsportleven.

Celeste Plak speelde het afgelopen seizoen in de Turkse competitie voor Aydin BBSK, waar haar contract voor de zomer afliep. Voor haar avontuur in Turkije speelde ze jarenlang in de Italiaanse competitie, voor Bergamo en Novara. Met Novara won ze in 2019 de Champions League. Haar jongere broer Fabian speelt in het Nederlands herenteam.

“De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen”, vertelt Celeste Plak. “Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen. Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt, en dat is niet goed. Die gretigheid is van levensbelang in onze sport. Ik ga het komende half jaar benutten om mij maatschappelijk te oriënteren, terwijl ik met hulp van een personal trainer fit blijf. Uiteindelijk wil ik halverwege het clubseizoen, in januari, weer sterk terugkeren om de gaten in de vloer te slaan.”

Technisch directeur Joop Alberda prijst het besluit van Plak: “Door de coronaperiode zijn veel mensen hun eigen bestaan gaan reflecteren. Zo ook Celeste, die er nu voor kiest om even afstand te nemen van volleybal. Ik vind het een moedig besluit, en wij ondersteunen haar volledig.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×