Van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei vindt het derde Challenge-toernooi van de Volleyball World Beach Pro Tour plaats in Doha, Qatar. Zes Nederlandse duo’s strijden mee om het goud. Vandaag komen de eerste drie duo’s in actie op het kwalificatietoernooi.

Vrouwen
Katja Stam en Raïsa Schoon spelen sinds de zomer van 2020 samen en staan nu, twee jaar later, bovenaan de FIVB wereldranglijst. Na het bereiken van de finale op alle drie de toernooien van de Volleyball World Beach Pro Tour 2022 (goud op het Elite16 toernooi in Rosarito en zilver op de Challenge-toernooien in Tlaxcala en Itapema), heeft het duo 4.860 punten verzameld. Daarmee hebben ze de eerste plek op de ranglijst veroverd. Het Nederlands duo is dan ook een van de favorieten voor de overwinning in Doha. Morgen spelen ze hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi.

In het kwalificatietoernooi strijden zowel Emi van Driel en Pleun Ypma als Mexime van Driel en Emma Piersma vandaag om een plekje in het hoofdtoernooi. Van Driel, M./Piersma speelt om 07.50 uur Nederlandse tijd tegen het Hongaarse duo Szombathelyi, S/Villám. Vanavond komt Van Driel, E./Ypma om 18.20 u in actie.

Mannen
Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn als derde geplaatst voor het hoofdtoernooi in Qatar, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde plaatsten zich als zevende. Beide duo’s spelen morgen hun eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi. Leon Luini en Ruben Penninga, die een geweldig toernooi speelden in Itapema, komen vandaag in actie op het kwalificatietoernooi. In Itapema plaatste het duo zich via de kwalificatierondes voor het hoofdtoernooi en schopte het tot de halve finales. Het duo nam een bronzen medaille mee naar huis, waarna ze een gigantische sprong in het klassement maakten. De Nederlanders stegen van plek 222 naar de nummer 70 van de wereld.

Programma kwalificatieronde

Dag

Tijd (NL)

Wedstrijd

05-05

07.50

Piersma, E./Van Driel, M. – Szombathelyi, S./Villám (HON)

05-05

18.20

Kotnik/Lovsin, T. (SLO) - Van Driel, E./Ypma

05-05

18.20

Piersma, E./Van Driel, M. – Lahti/Ahtiainen (FIN)

05-0519.10Luini/Penninga - n.t.b.


Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleybalworld.tv. Toegang tot de Beach Pro Tour Live-wedstrijden is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn