Er zijn zoveel goede initiatieven van volleybalclubs in ons land. Initiatieven waar ook andere verenigingen hun voordeel mee kunnen doen. Ter inspiratie voor alle clubs in Nederland lichten wij er in de rubriek 'Club van de Maand' telkens één uit. Deze keer VV Boni uit Utrecht, dat onlangs een netwerkborrel voor alle volleybalverenigingen uit de Domstad organiseerde.

Heel Utrecht netwerkborrel(t)
Binnen Utrecht is het qua volleybalverenigingen gezellig druk. Onze sport is razend populair in de Domstad en om al deze mensen gelukkig te maken zijn er veel clubs nodig. Ze zijn er in alle soorten en maten, voor ieder wat wils.

‘V.V. Boni is één van de leukste’, stelt Nina Sweet, secretaris van de Utrechtse vereniging. ‘Wij zijn een middelgrote vereniging die, naast volleybal, plezier hoog in het vaandel heeft staan.’ Met die gedachte in het  achterhoofd trapte Boni het bestuurdersjaar 2016-2017 af met een netwerkborrel voor alle volleybalbesturen binnen Utrecht.

De borrel was een direct gevolg van het bezoek van technisch directeur Bram Ronnes in mei van dit jaar.  Ronnes kwam om te horen wat er zoal speelt binnen de club. ‘Wij gaven aan moeite te hebben met het vinden van gekwalificeerde trainers, gemotiveerde scheidsrechters en de schaarste aan sportzalen binnen Utrecht.  Bram gaf aan dat hij deze punten veelal terug hoorde bij andere verenigingen, ‘ vertelt voorzitter Floortje Diephuis. Het bracht haar en haar bestuur op een idee: ‘Waarom zoeken wij als volleybalverenigingen elkaar niet wat meer op? We komen elkaar vaak tegen op het veld, tijdens toernooien, aan de bar na de wedstrijd, maar écht met elkaar praten gebeurt niet zo veel.’ Tijd voor actie dus!

Vanuit hun studententijd herinnerde het Boni bestuur zich de constitutieborrel, die werd gehouden zodat de besturen van verschillende verenigingen elkaar konden leren kennen. ‘Dit leek ons ook een goed idee voor de Utrechtse clubbesturen. Echt contact maken en kijken of we onze krachten kunnen bundelen, bijvoorbeeld wanneer de zaalverdeling onder alle indoor sporten weer op de gemeente-agenda staat.’

De reacties van de andere Utrechtse verenigingen waren positief, 9 september was het zover. ‘We hebben gekozen voor een vrijdagmiddagborrel, zodat iedereen na een werk- of studiedag makkelijk kon aansluiten. Omdat we nog geen gezichten kenden van de andere besturen, zaten wij met ons vers bestelde biertje nieuwsgierig om ons heen te kijken of er al zoekende mensen het terras op kwamen. Gelukkig was het niet zo moeilijk om de andere besturen eruit te pikken: sportieve mannen en vrouwen met een duidelijk volleybalhart pik je er zo uit. In sommige gevallen hielp de lengte ook mee,’, glimlacht Sweet. Het werd volle bak met een delegatie van Majella, TOVO, VVU en zelfs het gehele (kandidaat-)bestuur van Protos.

‘Het gesprek kwam al snel op gang en we bleken inderdaad veel met elkaar gemeen te hebben.' Onder het genot van een hapje en drankje en werd gesproken over het reilen en zeilen binnen de verschillende verenigingen. Ervaringen over het vrijwilligersbeleid werden gedeeld en er werd gesproken over waar de clubs de krachten konden bundelen.  ‘Het was echt een succes: we zijn als besturen nader tot elkaar gekomen en hebben elkaar beter leren kennen. Er wordt al geopperd om dit elk jaar te doen en er een ware traditie van te maken! Vanaf deze plek willen wij als Boni-bestuur de andere Utrechtse besturen bedanken voor hun aanwezig- en gezelligheid. Op naar een prettige, succesvolle samenwerking! ‘ besluit Diephuis.

Foto: Het bestuur van V.V. Boni

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×