Beachvolleybalvereniging Beach Tilburg stond dit hele weekend in het teken van de Queen & King of the Court National Series. In een gezellig druk sportpark kwamen de beste beachvolleyballers van ons land bijeen. De derde stop, van vier in totaal, was tevens een belangrijke voor de teams om punten te vergaren voor de laatste twee wildcards voor de BetCity Queen & King of the Court Royal Championships in Rotterdam.

Op zaterdag werd het toernooi van de mannen in zijn volledigheid afgewerkt. 15 teams, verdeeld over drie poules, verschenen aan de start. Na een afvalrace bleven er vijf teams over die zich mochten melden in de finaleronde. Roos/Maurice, Van Dijk/Jozic, Heemskerk/Toet, Van Werkhoven/Nijeboer en Boehlé/Sengers waren de beste vijf teams van de dag. In drie rondes werd uitgemaakt wie zich tot King of the Court mochten kronen. Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer waren in deze finalerondes heer en meester. In ronde één noteerden ze een tweede plek, maar in ronde twee en drie waren zij de besten. Terechte kampioenen en daarmee belangrijke punten voor de mannen van Beach Team Den Haag, die de kwalificatieplek voor de Royal Championships in het zicht hebben.

Zondag was het de beurt aan de damesteams om uit te maken wie de Queens van Tilburg zouden worden. Een deelnemersveld met een internationaal tintje; de Duitse Isabel Schneider nam deel met onze eigen Emma Piersma. De twee spelen samen de Royal Championships in Rotterdam en zagen hun kans schoon om zich daar in Tilburg vast op voor te bereiden. Het geeft de charme van deze discipline in het beachvolleybal direct weer, daar waar het normaal niet mogelijk is om twee nationaliteiten samen te laten spelen. Ook de Belgische duo’s Cools/Van den Vonder en Bex/Piret deden mee in Tilburg. Alle internationale teams mochten zich samen met Van Vegten/Bröring en Poiesz/Bekhuis melden in de finaleronde. In een nagelbijtende slotronde waren het uiteindelijk Cools/Van den Vonder die er met de winst vandoor gingen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn