De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Draisma Dynamo hebben vandaag hun plek in de halve finales van het landskampioenschap veiliggesteld. In de mannencompetitie wisten Draisma Dynamo en Active Living Orion de stand gelijk te trekken, waardoor nog een beslissend vijfde duel zal worden gespeeld.

B-poule teams naar halve finale dames
In de damescompetitie werd vandaag hard gestreden om een plek in de halve finale. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht kwam het veld op met een voorsprong, dankzij een 3-1 overwinning in het eerste duel tegen Visser Assen/Sudosa-Desto. Deze voorsprong bracht Utrecht op twee sets afstand van de halve finale. Ondanks dat Assen de eerste set domineerde met 25-11, wist Utrecht de volgende twee sets te winnen, waardoor een beslissende golden set werd voorkomen. Assen won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2, maar het was niet genoeg voor een plek in de halve finale. Utrecht zal het daarin opnemen tegen Apollo 8.

In de andere kwartfinale heeft Draisma Dynamo de bittere 2-3 nederlaag tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal van afgelopen donderdag recht weten te zetten. De ploeg van Harry van den Brink gaf toen een 2-0 voorsprong uit handen en nam vandaag via 23-25 en 18-25 opnieuw een 0-2 voorsprong in sets. Ditmaal wisten ze hun voorsprong wel om te zetten in winst: met een solide 17-25 stelden ze de overwinning veilig. Net als Utrecht heeft Dynamo zich via de B-poule naar de halve finale gevochten. Daar treffen ze Friso Sneek, de koploper van de reguliere competitie en de A-poule.

Uitslagen
Visser Assen/Sudosa-Desto - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht 3-2 (25-11, 25-27, 22-25, 25-21, 15-13)
Djopzz Zwolle Topvolleybal - Draisma Dynamo 0-3 (23-25, 18-25, 17-25)

Beslissing mannen valt woensdagavond
In de mannencompetitie heeft Draisma Dynamo een vijfde en beslissende wedstrijd afgedwongen in de halve eindstrijd. Na een overtuigende 18-25 winst in de eerste set, volgde een spannende tweede set waarin Lycurgus zeven setpunten overleefde, voordat Dynamo de set met 28-30 naar zich toetrok. Het is de eerste keer in deze halve finalereeks dat het duel al na drie sets beslist was, want ook de derde set ging naar het team van Redbad Strikwerda. Met 23-25 dwongen ze een beslissend duel af, dat aanstaande woensdag in Apeldoorn gespeeld wordt.

De tweede finalist zal eveneens bepaald worden in een beslissende vijfde wedstrijd. Numidia VC Limax en Active Living Orion hebben het vandaag voor de derde keer uitgevochten over vijf sets, waarbij de ploeg uit Doetinchem ditmaal de overwinning greep. Dit brengt de stand op 2-2. Het allesbepalende duel vindt aanstaande woensdagavond plaats in Doetinchem, waar Orion, ondanks het thuisvoordeel, nog niet heeft weten te winnen in deze best-of-five serie.