2021 was een bewogen jaar. Door de coronacrisis lagen de breedtesportcompetities deels stil, waardoor meer dan honderdduizend volleyballers hun geliefde sport maandenlang niet konden beoefenen. De topsporters mochten wel blijven trainen en spelen. Ondanks deze tegenslagen waren er toch ook veel hoogtepunten het afgelopen jaar. Bekijk hier het jaaroverzicht van 2021 aan de hand van 15 prachtige video’s!

Sneeuwvolleybal bij Irene Beach!

Het komt niet vaak voor in Nederland; volleyballen in de sneeuw! Irene Beach (Bilthoven) greep deze unieke kans met beide handen aan en organiseerde een ijskoud sneeuwvolleybaltoernooi voor haar leden.

Aftermovie | Apollo 8 wint nationale beker!

De volleybalsters van Apollo 8 wonnen op Paasmaandag in het Groningse MartiniPlaza voor het eerst in de geschiedenis de nationale beker. Het team uit Borne versloeg Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel met 3-1.

Aftermovie | Amysoft Lycurgus wint de beker!

In het eigen Topsportcentrum Alfacollege in Groningen won Amysoft Lycurgus de nationale beker. In de wegens corona uitgestelde finale versloegen zij Draisma Dynamo met 3-1. Het was de derde keer in de geschiedenis dat Lycurgus het bekertoernooi op zijn naam schreef.

Lonneke Sloetjes career highlights

Op 23 februari maakte Lonneke Sloetjes haar beslissing bekend: ze stopt met topvolleybal. De 302-voudig international kiest ervoor om bij haar familie in de buurt te zijn en zich te richten op haar maatschappelijke carrière. Lonneke Sloetjes is zonder twijfel een van de meest succesvolle volleybalsters uit de Nederlandse geschiedenis.

Aftermovie EK-kwalificatietoernooi Lange Mannen

De Nederlandse volleyballers hebben zich in Apeldoorn geplaatst voor het EK Volleybal 2021. Oranje won drie van de vier kwalificatiewedstrijden en dat was voldoende om een ticket te veroveren.

Serviceserie Nimir Abdelaziz tegen Rusland in de Volleyball Nations League

In de Volleyball Nations League speelde Nimir Abdelaziz de hoofdrol in de derde set tegen titelverdediger Rusland. Met een ongekende servicereeks serveerde de aanvoerder zijn team van 13-12 naar 19-12. Nimir serveerde vier directe aces en de ballen die wel terug kwamen over het net maakte hij af vanachter de driemeterlijn.

Het leven in de coronabubble van de Volleyball Nations League

Hoe gaat het leven in een topsportbubble eraan toe? Myrthe Schoot en Iris Scholten vertellen in deze video hoe zij dit ervaren.

DOCU: 'De overwinning van de Eeuw' (25 jaar na Atlanta)

Bij een speciaal moment hoort een speciale video. Op 4 augustus 1996 wonnen de Lange Mannen goud op de Olympische Spelen van Atlanta. 25 jaar later blikken bekende Nederlanders en sportfans terug op dit historische moment.

Aftermovie OKT Beach

Op het OKT Beachvolleybal in Scheveningen plaatsten Raïsa Schoon en Katja Stam zich voor de Olympische Spelen van Tokio. Christiaan Varenhorst en gelegenheidspartner Ruben Penninga speelden een uitstekend toernooi, maar verloren in de finale van Zwitserland.

Aftermovie WK U20

De meiden van Jong Oranje eindigden op het WK U20 in Rotterdam knap als vierde van de wereld.

Aftermovie EK Beach finaledag heren

Stefan Boermans en Yorick de Groot grepen op het Europees Kampioenschap in Wenen net naast het goud. In een zinderende finale maakten ze het de recordkampioenen Anders Mol en Christian Sørum heel lastig.

Aftermovie kwartfinale EK Dames

De volleybaldames wonnen in de kwartfinale van het EK met 3-0 van Zweden. Na 2003, 2009, 2015 en 2017 wist Nederland voor de vijfde keer deze eeuw de laatste vier te bereiken, een prestatie van formaat.

Aftermovie overwinning Lange Mannen op Turkije (EK)

De Nederlandse mannen wonnen in het Finse Tampere met 3-1 van Turkije. In een wedstrijd waar de marges klein waren bleek Oranje over stalen zenuwen te beschikken. De eerste set ging nog verloren, maar de drie opvolgende werden alle met twee punten verschil binnengehaald. Nederland nam na deze overwinning de koppositie in de poule over.

Electrifying-video FIVB

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 komt het WK Volleybal Vrouwen naar Nederland. It will be electrifying!

Play Volleybal

Op zoek naar een leuke teamsport? Dan is volleybal iets voor jou! Check www.volleybal.nl/playvolleybal voor meer informatie.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×