Noa Sonneville en Maren de Jong hebben de strijd om poulewinst op het WK Beach U19 nipt verloren. In drie sets ging de overwinning naar Salinda Mungkhon en Samitta Simarongnam uit Thailand (21-18, 17-21 en 12-15). Zaterdag speelt het Nederlandse duo in de round of 24 voor een plek bij de laatste 16.

Noa Sonneville en Maren de Jong speelden vrijdagochtend hun laatste poulewedstrijd tegen de Thaise Salinda Mungkhon en Samitta Simarongnan. Beide duo’s wonnen hun eerste twee poulewedstrijden zonder setverlies en waren daardoor al zeker van een plek in de volgende ronde. In dit duel gingen de twee teams de strijd met elkaar aan om poulewinst.

Dat leverde een spannende wedstrijd op. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland wonnen de eerste set met 21-18, maar kwamen een vroege voorsprong van Thailand in de tweede set niet meer te boven: 17-21. Het Nederlandse duo opende de beslissende derde set met een blokkeringspunt van Sonneville en een ace van De Jong. Even later pakte Thailand echter de voorsprong, mede dankzij twee aces van Simarongnam: 6-8. Het Thaise duo hield vast aan hun voorsprong en op matchpoint belandde de aanval van De Jong in het net: 12-15.

Sonneville en De Jong eindigden op een tweede plek in de poule en spelen morgenochtend om 9.30 uur in de round of 24 tegen Isabela Rodríguez en Aliza Aguilar uit Costa Rica. Later op de dag staan de achtste finales en kwartfinales op het programma.

Het volledige programma van het WK Beach U19 vind je op Volleyballworld.com. Alle wedstrijden zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van Voleybol TV.