Bekerfinale

‘De rol van underdog past goed bij ons’

Het aftellen is nu echt begonnen, over zes dagen worden de bekerfinale gespeeld in Hoogeveen. Op volleybal.nl blikken we vooruit met vier interviews, vandaag de tweede: libero Mats Bleeker van SV Land Taurus. De enorm fanatieke speler hoopt zondag zijn eerste grote prijs te veroveren. “Dit is een unieke kans voor Taurus.”

Hij is pas 19 jaar, maar als je hem in het veld bezig ziet zou je denken dat hij al jaren actief is op het hoogste niveau. Libero Mats Bleeker is enorm fanatiek en niemand kan om hem heen. Hij juicht vol passie bij punten van zijn teamgenoten en moedigt medespelers veel aan. Waar komt dat vandaan? Zit dat enthousiasme en die felheid in zijn karakter?

“Dat weet ik wel zeker ja, ik ben enorm fel en als ik iets doe, dan ga ik er vol voor en wil ik het goed doen. In het veld wil ik zo veel mogelijk invloed uitoefenen op hoe het spel verloopt, dus daarom laat ik mezelf altijd horen. Ook wil ik altijd zo veel mogelijk plezier hebben in het veld en dat juichen gaat dan volledig vanzelf. Ik voel me heel fijn in dit team en gooi alles er in.”

Maar als libero moet hij regelmatig het veld uit. Is dat voor zo’n bevlogen persoon niet lastig? “Absoluut, ik sta dan meestal springend langs de kant. Het hoort er nou eenmaal bij als libero, maar stiekem wil ik er gewoon in blijven staan. Maar ik vind juist teamsport zo mooi en geniet ook ultiem als iemand anders een mooie verdedigende actie laat zien of na mijn pass de aanval scoort. Maar ik wil er wel altijd graag weer zo snel mogelijk in, soms duurt dat voor een libero die zo fanatiek is eigenlijk te lang.”

De jonge speler gaat met SV Land Taurus voor het eerst strijden om een grote prijs en kijkt er enorm naar uit. “Het NK jeugd is tot nu toe het hoogste geweest waar ik om de prijzen streed, maar dit is toch wel even wat anders. Heel erg gaaf om nu al kans te maken op de nationale beker.”

De bekerfinale leeft enorm in Houten, het gaat al een tijd nergens anders meer over. “Dat begon eigenlijk al toen Sliedrecht Sport van Draisma Dynamo won en de andere twee topteams aan de andere kant van het schema zaten. We hadden als team toen als door: dit is een unieke kans en een zeer interessante loting. In de competitie loopt het erg goed bij ons, we zijn netjes vierde geworden en gaan de finale vol vertrouwen in. Het gaat om 1 duel alles of niets en de vorm van de dag is erg belangrijk. We leven er als team enorm naar toe, de ervaren spelers die al eens om prijzen speelden zijn heel gretig om te winnen en voor de jonge spelers is het een mooie eerste keer.”

Hij ziet, net als heel veel andere mensen, zijn team als underdog, Abiant Lycurgus wordt als de grote  favoriet gezien. “De rol als underdog die ligt ons wel, dat past bij ons. We gaan alles geven en kunnen lekker ons ding doen. De druk ligt veel meer bij Lycurgus. We willen ze gaan verrassen en geloven er in dat er iets moois mogelijk is als we in een flow komen. En zeker met de steun van onze fanatieke supporters! We gaan er een volleybalfeest van maken en het leeft enorm bij de club. In de competitie kregen we ook kansjes tegen ze, dus dat kan nu weer!” 

Bij de mannen gaat de strijd om de beker zondag 18 februari vanaf 13:00 uur tussen SV Land Taurus en Abiant Lycurgus. Klik hier voor meer info en tickets voor die wedstrijd.


Foto: Frits Bleeker

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×