Tweede paasdag staat volledig in het teken van de Nationale Beker! Na de herenfinale betreden Djopzz Zwolle Topvolleybal en Apollo 8 het veld in de Maaspoort in Den Bosch. Zwolle jaagt op hun allereerste bekerwinst, Apollo 8 kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis bekerwinnaar worden.

Bekerhistorie
Apollo 8 heeft zich voor de derde keer in de geschiedenis geplaatst voor de finale van de Nationale Beker. Na een tweede plek in 2019 veroverde de ploeg uit Borne in 2021 voor het eerst de titel. Djopzz Zwolle Topvolleybal debuteert aanstaande maandag in de bekerfinale en krijgt de kans om geschiedenis te schrijven.

Road to the finals
Zwolle verloor op weg naar de bekerfinale slechts één set. Ze maakten hun favorietenrol in de achtste finale ruimschoots waar door in drie sets te winnen van Topdivisionist Pegagus uit Nijmegen. In de kwartfinale wist Draisma Dynamo een set te winnen, maar Zwolle zegevierde uiteindelijk met 3-1. De verwachtingen waren hooggespannen voor de halve finale tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, de finalist van het vorige seizoen, maar Zwolle snelde met een 3-0 overwinning verrassend vlot naar de finale.

Voor Apollo 8 was de weg naar de finale een zwaardere beproeving. In de achtste finale kwam de Apeldoornse Topdivisionist Dros-Alterno twee sets heel dichtbij, maar Apollo slaagde erin op kritieke momenten de overhand te nemen en won de wedstrijd met 3-0. In zowel de kwartfinale als halve finale werd de ploeg van Thijs en Bart Oosting flink op de proef gesteld. ITC Groep/AVV Keistad, uitkomend in de Topdivisie, wist net geen stunt te realiseren en verloor met 3-2 van de Bornse ploeg. De halve finale tegen Visser Assen/Sudosa-Desto leidde eveneens tot een vijfsetter, waarin Apollo opnieuw de overwinning naar zich toe trok.

Onderlinge balans
In de reguliere competitie ging Zwolle er twee keer met de winst vandoor, maar Apollo eindigde toch hoger op de ranglijst. De ploeg bemachtigde na 18 wedstrijden de derde plek. Het team van coach Pascal Veneman wist zich als vierde ploeg te plaatsen voor de A-poule. Daar troffen de teams elkaar eveneens twee keer. Apollo won het duel drie weken geleden met 3-0, maar de generale werd afgelopen zondag met dezelfde cijfers gewonnen door Zwolle. In de A-poule bemachtigde Apollo de tweede plek, terwijl Zwolle opnieuw vierde werd.

Livestream
De wedstrijd begint om 16.00 uur. Heb je geen kaarten kunnen bemachtigen? Kijk dan live mee via de livestream op nos.nl. NOS zal beide bekerfinales ook gedeeltelijk live uitzenden op NPO1.