Van dinsdag 27 december t/m vrijdag 30 december wordt in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de Beach Pro Tour Future gespeeld. Aan dit toernooi nemen maar liefst twaalf Nederlandse teams deel, acht in het hoofdtoernooi en vier in de kwalificatie. Zowel de vrouwen als de mannen komen in actie in Den Haag. Bekijk hieronder de deelnemende Nederlandse teams!

Beach Pro Tour = drie niveaus

Sinds 2022 heet de Beach Volleyball World Tour de FIVB Beach Pro Tour. In de nieuwe opzet zijn er drie niveaus: Elite16, Challenge en Future. De Future toernooien dienen als een opmaat voor het Challenge-niveau. Futures stellen steden in staat de sport in hun land te ontwikkelen en de capaciteiten van veelbelovende jeugdteams op te bouwen.

Twaalf Nederlandse teams

In Den Haag krijgen veel talentvolle Nederlandse beachvolleyballers en beachvolleybalsters de kans om zich te bewijzen. Daarnaast doen ook meer ervaren atleten mee, zoals Mart van Werkhoven, Dirk Boehlé en Pleun Ypma.

Bij zowel de mannen als de vrouwen nemen vier Nederlandse teams deel aan het hoofdtoernooi. Via de kwalificatie kunnen daar nog maximaal twee teams per sekse bijkomen.

Clemens Doppler en Kim Behrens

In het mannentoernooi is Clemens Doppler een opvallende verschijning. Doppler (42 jaar) werd al in 2003 en 2007 Europees Kampioen, en veroverde WK-zilver in 2017. De ervaren Oostenrijker speelt in Den Haag aan de zijde van Thomas Kunert.

Bij de vrouwen is Kim Behrens de bekendste deelneemster. Behrens, de vrouw van BTN speler Steven van de Velde, won in 2020 zilver op het EK in Letland aan de zijde van Cinja Tillmann. In Den Haag speelt de Duitse samen met Chenoa Christ.

Meer informatie volgt!

Meer informatie over de Beach Pro Tour Future van Den Haag volgt de komende weken, zoals het wedstrijdschema en informatie over de kaartverkoop.

  • Bekijk hier de evenementpagina van volleybal.nl
  • Bekijk hier de evenementpagina van de Beach Pro Tour (wedstrijdschema wordt hier later gepubliceerd)

Hoofdtoernooi mannen:

Mart van Werkhoven / Thijs Nijeboer (3e geplaatst)
Dirk Boehlé / Mees Sengers (6e geplaatst)
Sam van Der Loo / Quinten Groenewold (8e geplaatst)
Erik Nijland / Yannick Verberne (12e geplaatst)

Kwalificatietoernooi mannen:

Thijmen Heemskerk / Mick Toet
Kyran Versteegen / Lennaert Hogenhout

Hoofdtoernooi vrouwen:

Brecht Piersma / Emi van Driel (1e geplaatst)
Wies Bekhuis / Pleun Ypma (2e geplaatst)
Kirsten Bröring / Emma Piersma (5e geplaatst)
Desy Poiesz / Leanne van Vegten (12e geplaatst)

Kwalificatietoernooi vrouwen:

Noa Sonneville / Mila Konink
Esther Cramer / Laura Overwater

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×