Deze steden vormen het decor van de DELA Eredivisie Beach 2020!

Deze steden vormen het decor van de DELA Eredivisie Beach 2020!

De DELA Eredivisie Beach karavaan trekt vanaf begin mei weer door het land. Dit jaar langs acht voor ons bekende steden, verspreid door heel Nederland. Op de mooiste pleinen wordt bepaald wie er met het eremetaal vandoor gaan en zich uiteindelijk plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Scheveningen. Nieuw dit jaar zijn de Grand Slams in Utrecht en Breda, met een verdubbeling aan prijzengelden.

Bekende locaties

Na een succesvolle zomer in 2019 is gekozen om terug te keren naar dezelfde steden. De dagen voorafgaand aan de Eredivisie wordt er beachvolleybal geademd in de steden met verschillende clinics en toernooien voor scholen, verenigingen en bedrijven.

Te beginnen in het altijd gezellige Heerlen, waar de zeer enthousiaste vrijwilligers ons op 9 en 10 mei weer zullen verwelkomen. Een week later staan we op het Marktplein in Almelo. Beide steden stonden vorig jaar voor het eerst op de kalender.

Er gaat niets boven… juist! De tour trekt vervolgens naar het hoge noorden. In drie (!) dagen wordt op de Grote Markt in Groningen bepaald wie er met de titels vandoor gaan. In het Pinksterweekend is Zutphen al niet meer weg te denken van de kalender. In de mooie stad aan de IJssel kan men daar eveneens drie dagen genieten van topbeachvolleybal op de Groenmarkt onder de Wijnhuistoren.

Zaanstad en Heerenveen sluiten deze mooie reeks van zes toernooien af, waarna we ons kunnen opmaken voor de drie grote finales.

Grand Slams in Utrecht en Breda

Utrecht en Breda zijn dit seizoen uitgeroepen tot de Grand Slams van de Nederlandse beachvolleybalcompetitie. De beste Nederlandse teams, aangevuld met internationale top wildcards, zullen strijden om een verdubbeling aan prijzengeld. Het Jaarbeursplein (Utrecht) en het Kasteelplein (Breda) worden hiervan het strijdtoneel. Twee prachtige affiches midden in grote steden.

Tot slot is de grande finale als vanouds in Scheveningen. Daar wordt van 21 t/m 23 augustus uitgemaakt wie zich tot de nieuwe Nederlands kampioenen beachvolleybal mogen bekronen. 

Kalender Dela Eredivisie Beach 2020 Website Formaat
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×