DHL verbindt zich als presenting partner aan het EK Beachvolleybal voor mannen en vrouwen, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden. Als trotse sponsor en logistiek partner van de TeamNL Volleybaldames en de vrouwen van Beach TeamNL vergroot DHL daarmee zijn support aan het Nederlandse volleybal.

Het EK Beachvolleybal wordt van 13 tot en met 18 augustus in Nederland gespeeld. Later deze week volgt de bekendmaking van de drie speelsteden. Het EK Beachvolleybal is het eerste grote kampioenschap ná de Olympische Spelen in Parijs, waar TeamNL ook met de beachvolleybalteams hoge ogen hoopt te gooien. Aan het EK Beachvolleybal 2024 in Nederland doen 128 spelers (mannen en vrouwen) uit meer dan twintig landen mee.

Het EK werd in 2018 ook in Nederland gehouden. Destijds werden Madelein Meppelink en Sanne Keizer in Den Haag voor eigen publiek Europees kampioen.

Hart voor volleybal
In DHL heeft de organisatie van het EK Beachvolleybal zich verzekerd van een presenting partner met een hart voor volleybal. DHL is al sponsor en logistiek partner van de TeamNL Volleybaldames en de vrouwen van Beach TeamNL en ook de aanjager van de missie #SameDream, wat staat voor het gezamenlijk streven naar topprestaties met de nationale vrouwenteams in (beach)volleybal, voetbal, hockey en handbal. DHL biedt hierbij de noodzakelijke steun en support om dromen waar te kunnen maken.

Michel Clausing, COO DHL eCommerce Benelux, kijkt uit naar het EK Beachvolleybal en de rol van DHL hierin: “Heel mooi dat wij als DHL zo’n top-event kunnen ondersteunen komende zomer. Ook hiermee inspireren en enthousiasmeren wij weer de jongere generatie.”

Dromen
Volgens Michel Everaert, algemeen directeur van de Nevobo, zijn de successen van topsporters en grootse evenementen in Nederland mede te danken aan de steun van loyale partners. “Zonder partners uit het bedrijfsleven is het onmogelijk grote sportevenementen te organiseren in Nederland. Na het WK volleybal in 2022 laat DHL nogmaals zijn betrokkenheid bij de sport zien. Doordat DHL al tijdens de bidfase betrokken was, hebben we een ambitieus plan kunnen neerleggen bij de Europese volleybalbond en de speelsteden. Dat doen ze vanuit een heldere visie waarbij vanuit het “#SameDream programma” vrouwen worden ondersteund bij het vervullen van hun sportdromen. Door het EK in Nederland te organiseren, krijgen minimaal vier Nederlandse vrouwenteams de kans hun beachvolleybaldromen waar te maken. Dat is een prachtige kans voor veelal nog jonge speelsters.”

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn