Afgelopen dinsdag maakte het kabinet in een persmoment bekend dat de kans groot is dat de coronamaatregelen zoals deze nu gelden actief blijven tot ‘in december’. Hoewel deze verlenging van de maatregelen waarschijnlijk pas volgende week definitief wordt gecommuniceerd door het kabinet, wil de Nevobo nu al duidelijkheid verschaffen over twee competities. Alle bekercompetities (nationaal en regionaal) zullen dit seizoen niet worden (uit)gespeeld. Ook de voorronde van het Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen), die gepland stond voor zaterdag 9 januari 2021, zal niet doorgaan.

Het lijkt erop dat de sport in Nederland voorlopig nog te maken heeft met de huidige coronamaatregelen. Er bestaat zelfs een gerede kans dat er dit kalenderjaar geen wedstrijden meer gespeeld kunnen worden.

Op de achtergrond is en wordt er gewerkt aan verschillende scenario’s voor het herstarten van de competities. Het uitgangspunt zal zijn om zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk van hun wedstrijden te laten spelen. Dit betekent dat er in de tweede competitiehelft (vanaf begin januari) ruimte in de kalender moet worden gezocht om de reguliere competities zoveel mogelijk door te laten lopen. Om dit te realiseren worden de bekercompetities (nationaal en regionaal) en de voorrondes van het Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) geannuleerd.

Bekercompetities
Door de huidige coronamaatregelen heeft reeds een complete bekerronde geen doorgang kunnen vinden en de verwachting is dat de komende tijd meer rondes uit het programma gehaald moeten worden. Deze gemiste rondes kunnen niet meer ingehaald worden, aangezien de kalender al overvol is. Het Europese ticket dat verdient kan worden in het nationale bekertoernooi zal via de reguliere Eredivisiecompetitie worden vergeven.

Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen)
De voorrondes van het Volleybaldirect Open op zaterdag 9 januari 2021 worden geannuleerd. Behalve dat dit ruimte geeft op de kalender, acht de Nevobo het niet reëel dat deze ronde met ongeveer 500 deelnemende teams begin januari op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd. Als er meer duidelijk is over de situatie volgend jaar, kan er alsnog een besluit genomen worden of de halve finales en finales van het Volleybaldirect Open o.b.v. plaatsing kunnen plaatsvinden.

Volgende week meer details over uitgangspunten herstart competities
Het kabinet communiceert volgende week of de coronamaatregelen die momenteel gelden voor de Nederlandse sport worden verlengd of niet. Op basis van dat nieuws zal de Nevobo na de persconferentie zo snel mogelijk communiceren over de wijze waarop de competities mogelijk kunnen worden herstart.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn