Active Living Orion en Draisma Dynamo winnen hun bekerwedstrijden zonder problemen. Ook Inter Rijswijk en het tweede team van Dynamo staan in de kwartfinales. ComputerPlan VCN plaatste zich automatisch, nadat VoCASA zich terug moest trekken uit de competitie. Bij de vrouwen zijn Eurosped, Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 en VC Sneek door naar de laatste acht.

Mannen

Gisteren bemachtigde Inter Rijswijk ten koste van medetopdivisionist Compaen het eerste ticket voor de kwartfinales. Het team uit Rijswijk keek iedere set tegen een achterstand aan, maar wist de wedstrijd toch binnen te slepen met 3-1. Active Living Orion en Draisma Dynamo, de huidige nummer 1 en 2 in de Eredivisie, wonnen hun wedstrijden vanavond eenvoudig. Active Living Orion was net als afgelopen zaterdag met 3-0 te sterk voor Sliedrecht Sport. Ook Draisma Dynamo noteerde een 3-0 overwinning. De ploeg uit Apeldoorn schakelde Simplex SSS uit.

Vanwege meerdere coronabesmettingen heeft VoCASA zich terug moeten trekken uit de bekercompetitie. Dit betekent dat tegenstander ComputerPlan VCN automatisch door is naar de volgende ronde. Het tweede team van VoCASA kwam vanavond wel in actie. De ploeg nam een 2-0 voorsprong in sets, waarna het tweede team van Dynamo zich terugknokte in de wedstrijd en de stand weer gelijktrok. De vijfde set leek bij een 13-9 voorsprong zo goed als binnen voor VoCASA, maar Dynamo scoorde 6 punten op rij en ging er met de set en winst vandoor.

Kijk hier de vijfsetter tussen VoCASA H2 en SV Dynamo Apeldoorn H2 terug:

Uitslagen
Compaen – Inter Rijswijk 1-3 (21-25, 25-23, 23-25, 21-25)
Draisma Dynamo – Simplex SSS 3-0 (25-20, 25-18, 25-14)
Active Living Orion – Sliedrecht Sport 3-0 (25-14, 25-21, 25-17)
VoCASA H2 – SV Dynamo Apeldoorn H2 2-3 (25-19, 25-19, 19-25, 19-25, 13-25)

Vrouwen

Bij de vrouwen plaatsten drie Eredivisieteams zich vanavond voor de kwartfinales. Het tweede team van Sliedrecht Sport begon fel aan hun wedstrijd en won de eerste set, maar Eurosped kwam sterk terug en trok de twee daaropvolgende sets naar zich toe. Even leek de wedstrijd in vijf sets beslist te moeten worden, maar Eurosped poetste een achterstand weg en won de wedstrijd met 3-1.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 reisde af naar Warmenhuizen voor de wedstrijd tegen 2e divisionist Bejo/Dinto. De ploeg uit de Ootmarsum wist Dinto ver op afstand te houden en won met overtuigende cijfers: 9-25, 13-25 en 13-25. Ook het duel tussen VC Sneek en Peelpush werd in drie sets beslist. Peelpush kwam in een spannende slotfase van de eerst set dichtbij setwinst door bij een 24-20 achterstand vier punten op rij te scoren. VC Sneek wist de puntenreeks net op tijd te stoppen en won de eerste set met 26-24. Ook de tweede en derde set werden beslist in het voordeel van de thuisploeg.