Team Eurosped heeft in de eigen sporthal Het Punt in Vroomshoop met 3-0 verloren van Sliedrecht Sport. Dat verlies zorgt ervoor dat Djopzz Regio Zwolle Volleybal op de vierde plaats blijft staan en zich plaatst voor de kampioenspoule. Voor Eurosped resteert de degradatiepoule. Voor Sliedrecht Sport stond er niets meer op het spel, zij eindigen de reguliere competitie als tweede.

Vooraf was duidelijk dat Eurosped met 3-0 of 3-1 zou moeten winnen om plaatsing voor de kampioenspoule mogelijk te maken. Bij 3-0 was het zeker geweest, bij 3-1 was er een gelijke stand met Djopzz Regio Zwolle Volleybal tot op het aantal gewonnen en verloren sets en had er gekeken moeten worden naar het puntensaldo. Maar zo ver kwam het dus niet zondagmiddag.

Sliedrecht Sport verscheen niet met de sterkst mogelijke opstelling in Vroomshoop. Sliedrecht, gecoacht door Mark Roper bij afwezigheid van Vera Koenen, speelde zonder de geblesseerde Carlijn Ghijssen-Jans, haar plek werd ingenomen door de van een hersenschudding herstelde Pascalle Cnossen. Kirsten Knip speelde niet als libero, die rol werd afwisselend ingevuld door Julia Joosten en Mika Pierik.

Ook Eurosped mist nog steeds belangrijke speelsters, Jolien Knollema heeft last van een voetblessure, Alaska Zwaanswijk herstelt van een kniekwetsuur.

Set 1
In de openingsfase ging het nog gelijk op, vanaf 12-12 zette Sliedrecht aan en liep uit naar een voorsprong van vijf punten (15-20) door onder andere twee aces van Jolijn de Haan. Het eerste setpoint werd nog weggewerkt door een harde aanval van Lisa Boer bij 19-24, op het tweede setpoint sloeg Laura Roelofs de service in het net.

Set 2
In de tweede doorgang was Sliedrecht direct op stoom, Christie Wolt en Fleur Savelkoel waren aan de buitenkant niet of nauwelijks af te stoppen. Savelkoel zette Sliedrecht op setpoint, twee punten later maakte zij het via het blok af om ook de tweede set met 20-25 te winnen.

Set 3
Daarmee waren de kansen op plaatsing voor de kampioenspoule verdwenen voor Eurosped. Dat leidde nog tot ontspanning en er werd een 17-13 voorsprong gepakt. Die konden ze niet vasthouden, bij 17-17 was Sliedrecht op service van Rochelle Wopereis alweer langszij gekomen. Bij 23-24 was het Fleur Savelkoel die keihard de winst binnensloeg voor Sliedrecht.

Kampioens- en verliezerspoule
Sliedrecht komt met de tweede 3-0 winst van het seizoen om gelijke hoogte met Apollo 8, maar heeft een lager setgemiddelde. De regerend landskampioen start de kampioenspoule derhalve met twee punten. VC Sneek heeft 1 punt, Zwolle opent puntloos.

Eurosped eindigt als vijfde en begint de degradatie-, of verliezerspoule (er is geen degradatie dit seizoen) met voorsprong op de overige teams.

Vanaf zaterdag wordt er gespeeld in zowel de kampioens- als verliezerspoule. Daarin treffen alle teams elkaar twee keer. De Top-2 van de kampioenspoule speelt de play-off om het landskampioenschap.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn