Doordeweekse topper in Doetinchem

Doordeweekse topper in Doetinchem

Het is een drukke eredivisie week! Alle teams komen in een week tijd drie keer in actie voor de competitie, er staat namelijk ook een doordeweeks programma in de agenda. Met op woensdagavond ook een topduel, in Doetinchem staan Achterhoek Orion en Abiant Lycurgus tegenover elkaar. De twee ploegen die er vorig seizoen samen een zinderende titelstrijd van maakten. Wordt het ook doordeweeks weer een spektakel?

Het werd een absolute kraker afgelopen seizoen, de tweestrijd tussen Orion en Lycurgus in de finale om de landstitel. Pas in de vijfde wedstrijd viel in Groningen de beslissing en prolongeerde Lycurgus de landstitel. Het waren vijf spannende, spectaculaire en interessante duels vol strijd en emotie. De ploegen maakten daarmee goede reclame voor de sport, met een zenuwslopende ontknoping.

De doordeweekse topper tussen de twee ‘kemphanen’ is de eerste ontmoeting in seizoen 2018-2019. Bij allebei de ploegen zijn er wat dingen veranderd vergeleken met vorig seizoen. De grootste verandering bij Orion is de nieuwe trainer: Martijn van Goeverden. Ook kwamen en vertrokken er spelers bij de teams, toch is aan de statistieken te zien dat het nog steeds twee sterke ploegen zijn met veel individuele kwaliteit.

Zo speelt bij Achterhoek Orion de speler die het meest stabiel presteert dit seizoen en dus het beste cijfer heeft na 9 wedstrijden. Dat is spelverdeler Nikita Artamonov met een 7,8. Overigens stond hij niet altijd in de basis. De sterkste blokkeerder tot nu toe in de eredivisie speelt ook in Doetinchem: Twan Wiltenburg. Ook passend staan er drie toppers in het veld. Frits van Gestel van Abiant Lycurgus staat bovenaan de lijst van beste passers, met een succespercentage van 67,3%. Op plek twee is Peter Ogink (64,7%) van Orion terug te vinden en de derde plek wordt bezet door nog een Groningse speler: Erik van der Schaaf (64,1%).

Die passers zullen wat te doen krijgen, zeker die aan de kant van Orion. Bij Lycurgus lopen namelijk meerdere spelers uit de top-tien van beste aanvallers rond: Hossein Ghanbari, Niels de Vries en Dennis Borst. Het zal een interessante strijd opleveren, met ook Pim Kamps die verdedigend erg stabiel is dit seizoen met een percentage van 61,4. Kan Orion, de nummer drie van de eredivisie, de koploper doen wankelen en zelf dichterbij komen? Woensdagavond te zien in Doetinchem!

Programma eredivisie heren:
Dinsdag:
TT Papendal/Arnhem - VoCASA

Woensdag:
Achterhoek Orion - Abiant Lycurgus
Coniche Volleybal - Draisma Dynamo
Zaanstad - Sliedrecht Sport
SV Land Taurus - Advisie/SSS

Foto: Gevel Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×