De bekerfinale bij de heren gaat op zondag 17 februari tussen Draisma Dynamo en Abiant Lycurgus. Dynamo rekende vanavond in eigen huis af met Sliedrecht sport en won de halve finale met 3-1, maar de Apeldoornse ploeg moest daar wel diep voor gaan. Abiant Lycurgus ging op bezoek bij Zalsman Reflex in Kampen en won daar overtuigend met 0-3 van de topdivisionist.

In Apeldoorn werd er een kraker verwacht in de halve finale van het nationale bekertoernooi. Het werd geen vijfsetter, maar spannend was het zeker wel in Omnisport. In de eerste set ging het lang gelijk op en nam Sliedrecht Sport in de slotfase een kleine marge: 19-22. 

Beide coaches, Redbad Strikwerda en Paul van der Ven, stonden erg fanatiek langs de lijn en probeerden hun teams optimaal te motiveren. De thuisploeg wist in de zeer sfeervolle setting alsnog het verschil te maken na een lange apotheose van de openingsset: 30-28.

De tweede set was er eentje die Sliedrecht Sport snel zal willen vergeten. Bij de nummer twee van de eredivisie lukt er maar bar weinig en Draisma Dynamo, momenteel vijfde op de ranglijst, legt met een goede service veel druk. Het werd in no-time 25-11 voor de Apeldoornse ploeg, het stond verdedigend uitmuntend.

Toch wist Van der Ven zijn ploeg weer gemotiveerd te krijgen en de Zuid-Hollanders toonden veerkracht in de derde set. De ploeg nam een voorsprong van vier punten, maar gat het bijna nog uit handen toen er meer slordigheidjes in de ploeg slopen en het blok van Dynamo sterker werd. De thuisploeg kwam meerdere keren op matchpoint, maar Sliedrecht bleef kalm onder druk en vocht zich knap terug in de wedstrijd: 26-28.

Het ging erg rap in de vierde set na een felle en zeer scherpe start van Draisma Dynamo. De ploeg nam een 14-9 voorsprong tot grote vreugde van het massaal aanwezige thuispubliek. Even leek Sliedrecht op vechtlust weer terug te komen, maar het zat er niet in om een vijfde set af te dwingen. Dynamo speelde sterk en vooral uitblinker Nico Manenschijn maakte het verschil. Het werd 25-19 en de spelers en staf van de thuisploeg vierde een feestje met het publiek. De finaleplek was een feit.

Topper in finale

In de bekerfinale staat Dynamo op zondag 17 februari in Zwolle tegenover regerend landskampioen Abiant Lycurgus. Afgelopen zondag speelden ze nog een kraker van een vijfsetter tegen elkaar, dat zou in de finale zo maar weer kunnen gebeuren. 

De Groningse landskampioen overtuigde in Kampen vanavond met een duidelijke 0-3 (16-25, 21-25, 18-25) overwinning in de halve finale. Zalsman Reflex hoopte op een stunt, maar dat zat er niet in voor de topdivisionist. De ploeg gaf alles en liet mooie dingen zien, maar kwam kwaliteit te kort om het de kampioen echt lastig te maken. Probleemloos veroverde Lycurgus de plek in de finale.


 

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn