Draisma Dynamo nieuwe koploper eredivisie

Draisma Dynamo nieuwe koploper eredivisie

De heren van Draisma Dynamo zijn de nieuwe trotse koploper van de eredivisie. De Apeldoornse ploeg was zaterdag al gedeeld koploper met SAMEN.Lycurgus en kwam zondagmiddag weer in actie. In eigen huis werd er zonder problemen met 3-0 (25-14, 25-14, 25-16) gewonnen van Talentteam Papendal/Arnhem. Daarmee is de koppositie een feit.

De Apeldoornse ploeg wil dit seizoen prijzen pakken en is dan ook erg blij met de koppositie, want op die plek heeft het team van trainer Redbad Strikwerda lang niet gestaan. De landstitel is waar de ploeg voor gaat en waar ook routinier Jeroen Rauwerdink voor naar Gelderland is gekomen. 

Het zegt natuurlijk pas echt iets aan het eind van het seizoen, maar bovenaan de ranglijst staan geeft zeker een trots gevoel en vertrouwen. De ploeg is nu, wel met 1 duel meer gespeeld, alleen koploper. SAMEN.Lycurgus kan weer op gelijke hoogte komen, die ploeg staat nu drie punten achter.

Return

In de thuiswedstrijd tegen het jonge talententeam ging het voorspoedig voor Draisma Dynamo. De ploeg kwam totaal niet in de problemen en veroverde op overtuigende wijze de koppositie. Een bijzondere duel was het voor Bram Langevoort, die terugkeerde na een lange blessureperiode. “Na het afgelopen seizoen ben ik aan beide knieën geopereerd. Daardoor heb ik het begin van dit seizoen gemist.”

Langevoort keek ambitieus vooruit op de clubsite. “Ik ben blij dat ik nu voor het eerst bijna twee sets heb kunnen spelen. Ik ben op de goede weg. Ik moet nu toewerken naar mijn oude niveau. Ik kan weer alles optimaal belasten. Ik train weer elke dag, hoewel ik nog niet elke dag spring.”

“Maar in het veld bestaat er maar één modus: volle bak erin gaan. Ik weet wat er van me verlangd wordt. Ik moet nu aan de trainer laten zien dat ik er klaar voor ben”, aldus de 26-jarige passer-loper van de nieuwe koploper van de eredivisie. 

Uitslag eredivisie heren:

Draisma Dynamo - Talentteam Papendal/Arnhem 3-0 (25-14, 25-14, 25-16)

Foto: Wout van Zoeren

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×