Draisma Dynamo ook naar halve finale beker

Draisma Dynamo ook naar halve finale beker

De laatste halve finalist van het nationale bekertoernooi is bekend! De heren van Sliedrecht hoopten op weer een bekerstunt, maar zo ver kwam het dit jaar niet. Draisma Dynamo was in Sliedrecht woensdagavond veel beter en won de kwartfinale overtuigend met 0-3 (19-25, 15-25, 11-25).

Vanwege Europacupverplichtingen van Draisma Dynamo in december werd deze kwartfinale pas in 2020 gespeeld. Sliedrecht Sport wilde net als de afgelopen twee seizoenen, ze worden niet voor niets echte 'Cupfighters' genoemd, weer de halve finale van de beker bereiken.

Maar dat is dit jaar niet gelukt. In de wedstijd tussen de huidige koploper van de Eredivisie en de nummer 3 (Sliedrecht) bleek Draisma Dynamo veel scherper. In de eerste set ging het even gelijk op in de beginfase, maar daarna nam de Apeldoornse ploeg de regie in handen.

Door goed te serveren en een ijzersterke side-out werd het verschil gemaakt. De ploeg van trainer Redbad Strikwerda won de eerste set met 19-25 en daarna was de wedstrijd gespeeld. Bij Sliedrecht Sport liep het spel niet meer in de tweede en derde set.

Dynamo had de thuisploeg, die wel massaal werd aangemoedigd in de sfeervolle De Basis, constant onder druk. Het leverde een duidelijke overwinning op. De tweede set ging met 15-25 naar de Apeldoorners en de laatste set eindigde zelfs in 11-25. Draisma Dynamo is daarmee de vierde halve finalist in het nationale bekertoernooi.

Op de clubsite gaf aanvaller Renzo Verschuren aan tevreden te zijn. “Het was erg strak. We hadden meer weerstand verwacht. Zij hadden geen antwoord op de manier waarop wij stonden te serveren en passen. We hebben deze horde genomen en moeten nu de focus leggen op de wedstrijd van vrijdag tegen Lycurgus.”

Kraker in halve finale

Draisma Dynamo speelt vrijdag de Eredivisietopper tegen SAMEN.Lycurgus en woensdag 15 januari speelt de Apeldoornse ploeg al de halve finale van het bekertoernooi. Tegenstander is dan regerend landskampioen Active Living Orion in Doetinchem.

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×