De heren van Draisma Dynamo hebben vrijdagavond hun kracht getoond. In de eredivisietopper tegen koploper SAMEN.Lycurgus wist de ploeg van trainer Redbad Strikwerda na een verloren eerste set, alsnog hard toe te slaan en met 3-1 (23-25, 25-18, 25-14, 25-18) te winnen.

Een eerste test voor koploper SAMEN.Lycurgus in de eredivisie, de Groningers verloren voor deze topper nog geen set in 4 duels. Daar wilde Dynamo verandering in brengen.

In de Draisma Dynamo Arena begon Strikwerda met Freek de Weijer, Rik van Solkema, Maikel van Zeist, Nico Maneschijn, Jeroen Rauwerdink, Wessel Blom en Jeffrey Klok in de basis.

Lycurgus trainer Arjan Taaij begon aan de topper met Stijn Held, Mitch Perinar, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger. Ook stond Bennie Tuinstra in de startopstelling, Collin Mahan kon er niet bij zijn wegens privéomstandigheden.

De start van de topper was duidelijk voor de gasten uit Groningen. In de eerste set was SAMEN.Lycurgus vooral aanvallend op dreef en dat maakte het verschil: 23-25. Ook in de beginfase van de tweede set leek Lycurgus richting de winst te gaan, maar er kwam een ommekeer.

Clean

De wedstrijd kantelde dankzij de verdediging van de thuisploeg. Met Seain Cook, die in het veld kwam voor Blom, liep het passend beter en daardoor kon spelverdeler De Weijer enorm variëren en op die variatie in de aanval had Lycurgus geen antwoord. Ook het blok van Dynamo werd efficiënter en de Groningers kregen de bal bijna niet meer op de grond. Het werd daardoor een knappe 3-1 overwinning, want de sets eindigden in 25-18, 25-14 en 25-18.

Maikel van Zeist op de clubsite over de mooie overwinning: “We hebben heel clean gespeeld. De pass lag goed, aanvallend liep het ook heel lekker. Wel vind ik dat we de hele wedstrijd door te veel servicefouten maakten. Een bal moet bij opslagen in elk geval óver het net.”

Hij was dus ook kritisch, tekenend voor de ambitie bij de Apeldoornse ploeg. “Het verlies van die eerste set vond ik onnodig. Maar we zijn rustig gebleven en bleven goed met elkaar communiceren. Na de overwinningen tegen SSS en het Talentteam hebben we nu laten zien dat we ons ook kunnen meten met een ploeg als Lycurgus. We zijn op de goede weg.”