Draisma Dynamo heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup. De Apeldoornse ploeg won in Ferizaj in Kosovo met 0-3 van Luboteni Ferizaj. Vorige week werden de Kosovaren in het Omnisportcentrum al met dezelfde cijfers verslagen. Draisma Dynamo is dankzij de overwinningen door naar de laatste 32 van het toernooi om de CEV Cup. In de volgende ronde treffen ze het Belgische Aalst.

In Kosovo speelden Draisma Dynamo gisteren een sterke wedstrijd, er werd netjes gespeeld en in alle sets werd en een kleine marge gepakt die vervolgens niet meer verspeeld werd. Trainer Bas Hellinga begin de wedstijd met Wessel Anker, Renzo Verschuren, Wessel Blom, Isak Helland-Hansen, Bart van Garderen, Nico Maneschijn en libero Dustin Bontrop.

In de eerste set ging het even gelijk op, maar wist Dynamo door sterk serverend werk een klein verschil te maken. De thuisploeg wist dat gat niet meer te dichten en zo ging de eerste set met 22-25 naar de Apeldoornse ploeg.

Ook in de tweede set liep het goed bij Draisma Dynamo, ook blokkerend werden er een aantal punten gepakt. De thuisploeg kwam niet onder de druk vandaan en verloor de set met 18-25. Daarmee was plaatsing voor de volgende ronde een feit.

De laatste set ging dus eigenlijk nergens meer om, alleen de eer stond nog op het spel. De mannen van Draisma Dynamo gaven alles om de volle buit te pakken, ook voor de enthousiaste meegereisde fans in de zaal. Weer werd er een klein verschil gemaakt dankzij een sterke servicereeks en dat leverde de zege op: 19-25.

Draisma Dynamo komt op donderdag 7 december al in actie in de volgende ronde van de CEV Cup. Ze strijden dan in eigen huis tegen het Belgische Aalst, een sterke tegenstander. De return wordt op woensdag 13 december gespeeld. Het wordt een weerzien met spelverdeler en international Wessel Keemink. Vorig seizoen speelde hij nog in het gele shirt van Draisma Dynamo, deze zomer verhuisde hij naar Aalst.