Deze week werden de eerste kwartfinales van de Champions League gespeeld. Deze kwartfinales zijn verdeeld over een uit- en thuiswedstrijd, in totaal zijn er nog vijf Nederlanders in de race. Nika Daalderop, Robin de Kruijf en Nimir Abdelaziz zetten een grote stap richting de halve finales, voor Thijs ter Horst en Indy Baijens verliep de week minder voorspoedig.

Fenerbahçe Opet Istanbul vs. Igor Gorgonzola Novara (Nika Daalderop)
De eerste kwartfinale deze week ging tussen het Turkse Fenerbahçe Opet Istanbul en het Italiaanse Igor Gorgonzola Novara van Nika Daalderop. De thuisploeg uit Istanboel kwam goed uit de startblokken en veroverde snel de eerste set. In het vervolg van de wedstrijd was het beeld omgedraaid: Novara liet een sterk spel zien, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Fenerbahçe leek er nog even een tiebreak uit te slepen, maar Novara wist op het goede moment het tij te keren en haalde zo de vierde set en de overwinning binnen. Daalderop kwam alleen in de eerste set even in actie, ze scoorde één punt.

Savino Del Bene Scandicci vs. A. Carraro Imoco Conegliano (Robin de Kruijf)
De ploeg van Robin de Kruijf noteerde deze week de vijftigste overwinning op rij, al ging dat niet zonder slag of stoot. Waar Conegliano in de Italiaanse competitie eenvoudig met 3-0 won, nam Scandicci woensdag twee keer brutaal de leiding (1-0, 2-1). In de vierde set leek het er lang op dat de Italiaanse grootmacht voor het eerst sinds 440 dagen zou verliezen, maar het team wist net op tijd de achterstand weg te werken. Ook in de beslissende set pakte Scandicci lange tijd een voorsprong, maar onder leiding van Paola Egonu, die in totaal 38 punten bij elkaar sloeg, kwam Conegliano terug. Door de 3-2 overwinning zijn zij vijftig wedstrijden op rij ongeslagen, een knappe prestatie. De Kruijf kwam aan het einde van de tweede set in het veld en bleef de rest van de wedstrijd staan, ze scoorde in totaal vier punten.

Grupa Azoty Chemik Police (Indy Baijens) vs. VakifBank Istanbul
In Polen ging het Chemik Police van Indy Baijens de strijd aan met het Turkse VakifBank. De huidige aanvoerder van de Turkse competitie schoot uit de startblokken en sloeg binnen 19 minuten het eerste setpunt binnen. Ook de rest van de wedstrijd was het de ploeg van ex-bondscoach Giovanni Guidetti die de touwtjes in handen had. In iets meer dan een uur stond er een 3-0 op het scoreboard. Indy Baijens begon in de basis en bleef nagenoeg de gehele wedstrijd staan, ze noteerde vijf punten.

Leo Shoes Modena vs. Sir Sicoma Monini Perugia (Thijs ter Horst)
Thijs ter Horst en zijn ploeg, de nummer drie van de Italiaanse competitie, reisden voor hun kwartfinale af naar Modena, de nummer vier van de competitie. Op papier dus een spannende wedstrijd, maar verrassend genoeg liep dit in de praktijk anders. Modena was duidelijk de betere partij deze week en won relatief eenvoudig in drie sets. Ter Horst begon op de bank, maar viel in de eerste en tweede set in en mocht de derde set starten. Hij kwam vijf keer tot scoren (56%).

Berlin Recycling Volleys vs. Trentino Itas (Nimir Abdelaziz)
De laatste kwartfinale met Nederlandse inbreng werd gespeeld in Berlijn. Nimir Abdelaziz en zijn team begonnen het scherpst aan de wedstrijd, wat na twee spannende sets resulteerde in een 2-0 voorsprong. Lange tijd leek de Italiaanse topclub voor een 3-0 te gaan, maar de ploeg uit Berlijn gaf niet zomaar gewonnen en sleepte er toch nog een vierde set uit. Het bleef echter bij deze ene gewonnen set: Trentino sloeg op 16-24 het laatste punt binnen en zette zo een grote stap richting de halve finale. Abdelaziz was, wederom, goed op dreef, scoorde 28 punten en werd uitgeroepen tot MVP.

Volgende week: returns
De tweede ronde van de kwartfinales staat volgende week op het programma, het schema staat hieronder. Het team met het beste resultaat over de twee wedstrijden plaatst zich voor de halve finales die eind maart gespeeld worden.

2 maart, 20.30 uur

Sir Sicoma Monini Perugia vs. Leo Shoes Modena
3 maart, 19.00 uurIgor Gorgonzola Novara vs. Fenerbahçe Opet Istanbul
3 maart, 20.30 uurA. Carraro Imoco Conegliano vs. Savino Del Bene Scandicci
4 maart, 15.00 uurVakifBank Istanbul vs. Grupa Azoty Chemik Police
4 maart, 19.00 uurTrentino Itas vs. Berlin Recycling Volleys
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×