Het is Draisma Dynamo niet gelukt te stunten tegen de Poolse topploeg Jastrzebski Wegiel. In de laatste wedstrijd van de driekamp om een plek in de tweede voorronde van de Champions League was de thuisploeg met 3-0 te sterk. Dynamo vervolgt nu het Europese avontuur in de CEV Cup.

Na de 3-0 winst op Stroitel Minsk woensdagavond had de ploeg van Redbad Strikwerda goede hoop op een stunt tegen het hoger ingeschatte Jastrzebski Wegiel. Een sterk team uit de Poolse competitie, die als de derde competitie van Europa gezien wordt na die van Italië en Rusland. In het vorige seizoen van het hoogste Europese clubtoernooi had Jastrzebski de kwartfinale gehaald, maar kwam daar niet in uit vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Ook Jastrzebski had al met 3-0 van Minsk gewonnen, al was dat met minder grote cijfers dan Dynamo had gedaan. Donderdagavond was Jastrzebski scherp vanaf de start en drukte Dynamo direct in een hoek. Van 9-7 liepen ze uit naar 14-7. Dynamo krabbelde nog iets terug, maar de Polen wonnen met 25-20.

In set twee en drie pakten de Apeldoorners in het begin nog een kleine voorsprong, maar al snel kwam Jastrzebski langszij. Met 25-16 en 25-17 trokken zij de overwinning naar zich toe.

CEV Cup
De Champions League is daarmee voorbij voor Draisma Dynamo. Nu zij als tweede zijn geëindigd in Poule C vervolgen zij de Europese strijd in de CEV Cup. Daarin treffen zij in november het Turkse SK Ankara. Dynamo zal op 10, 11 of 12 november eerst thuis spelen, de week erna is de return in Turkije.

Ook de tegenstander van Amysoft Lycurgus is vanavond bekend geworden. Het Finse Ford Levoranta Sastamala ontvangt de Groningers eerst, voordat de return op 18 november i Groningen wordt gespeeld.

Jastrzebski Wegiel zal doorgaan naar de tweede ronde waarin zij het gaan opnemen tegen het Hongaarse Kaposvar en het Roemeense Arcada Galati, met Niels Klapwijk in de gelederen. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

Supercup
Dynamo zal nu terugkeren uit Polen en zich gaan voorbereiden op de Supercup die op 3 en 4 oktober wordt gespeeld in Ede volgens het Final Four principe. Op zaterdag staat Dynamo tegenover Active Living Orion in de halve finale. De andere halve finale gaat tussen Amysoft Lycurgus en Sliedrecht Sport.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×