Met het ‘wegslaan’ van de toernooibal is vandaag ook in Ede het startsein gegeven voor het WK Volleybal voor vrouwen, dat van 23 september tot en met 15 oktober in Nederland wordt gehouden. Dat gebeurde tijdens een officiële openingslunch in het Akoesticum. Daar presenteerde Ede zich voor een internationaal gezelschap als voorloper op het gebied van duurzame en gezonde voeding. Een belangrijk thema bij het wereldkampioenschap.

De gemeente Ede is een van de nauw betrokken gemeentes bij het wereldkampioenschap, dat zich voor een groot deel in de provincie Gelderland afspeelt. Ede is weliswaar geen speelstad zoals Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam, maar speelt wel degelijk een rol in het geheel.

Betrokken

In het afgelopen jaar vonden in de gemeente al enkele side-events plaats bij bedrijven en op scholen die de aandacht vestigden op het naderende WK. Ook verblijft het team van China tijdens de groepsfase van het toernooi in Ede en trainen Tsjechië, Japan en Korea hier. Bovendien is de gemeente ook heel erg begaan met een belangrijk thema bij het WK: gezonde en duurzame voeding

Foodvalley

“Met Ede midden in het hart van de Foodvalley, is dit een mooie en geschikte plaats om het startsein voor zo’n groot sportevenement met een belangrijke boodschap te geven”, vond burgemeester René Verhulst dan ook.

Tijdens de openingslunch, waarbij ook de president van de wereldvolleybalbond FIVB Ary Graça aanwezig was, verzorgden dansschool Bransz, stadsdichter Larissa Verhoeff en Jazzband Celebrity Hot Tub Party optredens.

Toernooidirecteur Manon Flier, tevens oud-speelster van de Volleybaldames, verrichtte samen met burgemeester Verhulst, Jan Markink, sportgedeputeerde van de provincie Gelderland en FIVB-topman Graça de ‘opening’: het wegslaan van de toernooibal van een sokkel.

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn