DELA EK Beach

Een dag vol kwartfinale strijd in alle speelsteden

Vanavond was het erop of eronder voor de acht overgebleven teams, in alle vier de steden werd er gestreden voor een plek in de halve finale.

Hermannová/Sluková (CZE) vs. Ukolova/Birlova (RUS)
Hermannová/Sluková hebben zich in Den Haag met duidelijke cijfers geplaatst voor de halve finale. Met 21-13 en 21-17 waren zij te sterk voor het Russische duo  Ukolova/Birlova. Sluková gaf achteraf nog wel aan last van een schouderblessure te hebben: “We hebben al zes wedstrijden gespeeld dit toernooi en dat merk ik wel. Maar het doet gelukkig geen pijn en ik ben blij met het niveau dat we laten zien.”

Lobato/Amaranta (ESP) vs. Keizer/Meppelink (NED)
Het Nederlandse duo wist zonder veel problemen de halve finale te bereiken. Ze wisten het Spaanse duo in set één goed onder druk te zetten, waardoor er met ruime cijfers gewonnen werd (21-10). In de tweede set ging het iets langer gelijk op, maar aan het einde van de set namen Keizer/Meppelink weer de voorsprong. 2-0 winst, en dus een verdiende plek in de halve finale.

Lees hier meer over deze kwartfinale!

Liliana/Elsa (ESP) vs. Laboureur/Sude (GER)
3 dagen na de ontmoeting in de poulefase, troffen het Spaanse duo Liliana/Elsa en de als eerste geplaatste Laboureur/Sude elkaar wederom. Beide teams laten vanaf het begin zien waarom ze in de kwartfinale staan: servicedruk en hard werken zorgen ervoor dat de stand lange tijd gelijk blijft. De eerste set eindigt uiteindelijk in 23-21 voor Duitsland.  Ook de tweede set blijft lang spannend en word met het kleinste verschil gewonnen (22-20), dit keer door de Spanjaarden. Liliana/Elsa weten in de derde set het goede spel door te zetten, terwijl de Duitsers iets meer foutjes gaan maken. Naar het einde lijken Laboureur/Sude nog even wat dichterbij te komen, maar de Spaanse dames houden het overzicht en winnen uiteindelijk de set met 15-10 – en daarmee de wedstrijd.

Betschart/Hüberli (SUI) vs. Bieneck/Schneider (GER)
Het Utrechtse publiek wordt vrijdagavond getrakteerd op een spetterende ‘vriendinnenmatch’ in de kwartfinale. Het Zwitserse koppel Betschart/Hüberli en het Duitse duo Bieneck/Schneider spelen daarin tegen elkaar en dat is niet voor het eerst. Beide teams zijn goed met elkaar bevriend en trainen regelmatig samen. De eerste set liep lange tijd gelijk op, maar wordt uiteindelijk in het voordeel van het Duitse duo beslist (18-21). De dames uit Zwitserland gaven echter nog niet op en begonnen sterk aan set twee, die ze uiteindelijk met ruime cijfers wonnen (21-11). In de derde set loopt het Zwitserse team direct uit naar 5-0. Pas vanaf 8-3 weten Bieneck/Schneider weer een paar punten te scoren. Ze vechten voor wat ze waard zijn, maar kunnen niet voorkomen dat Betschart/Hüberli telkens weer scoren en de set op het derde matchpoint met 15-12 winnen.

Benieuwd naar de halve finale? Tickets zijn nog te koop.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×