Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben op de openingsdag van de beachvolleybal World Tour Finals in het Italiaanse Cagliari hebben een eerste zege gepakt. Ze verloren hun eerste wedstrijd nipt, maar pakten hun tweede na een mooie comeback. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten in drie sets hun meerdere erkennen in een Russisch duo, Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren in twee sets van de wereldkampioen.

Varenhorst/Van de Velde
De dag begon met Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde in Poule A, waarin ze het opnamen tegen de Tsjechische nummer 5 van de plaatsingslijst, Ondrej Perisic en David Schweiner. Het werd een ware uitputtingsslag die in drie sets werd gewonnen door de Tsjechen: 1-2 (25-27, 29-27, 10-15). In de tweede set maakten de Nederlanders nog een 6-13 achterstand goed.

Hun tweede wedstrijd woensdagavond tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo leek de kant van het thuisspelende team op te gaan, de eerste set ging met 21-10 verloren. Maar de Nederlanders rechtten hun rug en pakten met 21-14 en 17-15 de overwinning.

Varenhorst en Van de Velde spelen morgen een wedstrijd, dan zijn de Amerikanen Crabb en Gibb de tegenstanders.

Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen goed aan hun treffen met de Russen Konstantin Semenov en Ilya Leshuko, ze wonnen de openingsset met 21-17. Daarna moesten ze het initiatief aan de Russen laten: 17-21, 11-15.

Morgen speelt Brouwer/Meeuwsen tegen de kersverse olympisch en Europees kampioen, Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen. Het is ook precies dat team dat de Nederlanders uitschakelde op die beide laatste toernooien. Een mooie kans op revanche.

Keizer/Meppelink
Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink lag er een flinke opgave te wachten, zij moesten het opnemen tegen de wereldkampioen van 2019 uit Canada: Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes. De eerste set ging na een sterke tweede helft met 21-17 naar de Canadese vrouwen, in de tweede set hadden de Nederlandsen drie setpoints, maar moesten toch de winst aan de tegenstander laten: 25-23.

Op donderdag spelen Keizer en Meppelink twee keer, ’s ochtends is de winnaar van olympisch brons de tegenstander, ’s middags nemen ze het op tegen de Amerikaanse talenten Sarah Sponcil en Kelly Claes.