Afgelopen weekend stond Zaandam even in het teken van beachvolleybal. Tijdens de BetCity Eredivisie Beach werden er, ondanks enkele regen- en zelfs onweersbuien, schitterende wedstrijden gespeeld.

Twaalf teams per geslacht streden om de felbegeerde podiumplekken. Op zaterdag werden alle wedstrijden gespeeld tot en met de kwartfinales, zondag ging het toernooi verder met de halve finales en finalewedstrijden. 

Titelprolongatie voor van der Made/Stok
Bij de dames kenden Serena van der Made en Rianne Stok een uitstekend toernooi. In de poulefase vergisten de twee zich nog in Sarah Knol en Loladina Zwaanswijk, maar plaatsen zich door een overtuigende overwinning op Anique Tavenier en Jill de Groot wel voor de kwartfinales. Vanaf die fase in het toernooi werd er geen set meer verloren. In de finale werden Marly Bak en Bjorna Gras met 21-18 en 21-12 overtuigend verslagen en daarmee werd de tweede titel op rij veiliggesteld. Ook in Nijmegen beklommen zij de hoogste podiumtrede, toen stonden zij tegenover Lyn van Mill en Iris Reinders in de finale. Diezelfde Mill/Reinders completeerde in Zaandam het podium met een bronzen medaille. In de kleine finale werd met 21-16 en 21-11 gewonnen van Floor Hogenhout en Trijntje Verbeek. 

Van Werkhoven/Van Hal pakt eerste overwinning
Bij de mannen stond een opvallend team in de halve finale in de naam van Koen Herrebout en Kees de Hoogh. Via de Topdivisie wisten de twee zich vorige week voor het eerst te plaatsen voor de BetCity Eredivisie Beach in Nijmegen. In hun tweede optreden bemachtigden ze dus al een halve finaleplek, maar daar bleef het niet bij. Met 21-14 en 23-21 tegen Bruins Slot/Zijl werd zelfs een finaleplek afgedwongen. In die finale strandde het schip en moesten zij hun meerderen erkennen in Cain van Hal en Mart van Werkhoven. De twee mannen van Beach Team Den Haag wonnen overtuigend en pakten daarmee hun eerste overwinning in de BetCity Eredivisie Beach. Tom Sonneville en Bram van der Wel gingen er vandoor met de bronzen medaille. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn