Goed nieuws voor alle fans van de Oranje volleybaldames! Als grote generale voor het Olympische Kwalificatietoernooi (OKT) spelen de dames eind juli twee vriendschappelijke interlands op Nederlands grondgebied. Op vrijdagavond 26 en zaterdagavond 27 juli meet de ploeg van bondscoach Jamie Morrison haar krachten met Japan. IISPA Almelo host de wedstrijd op vrijdag, zaterdag staan de teams tegenover elkaar in Zuiderpark Den Haag.

Kom jij Oranje een hart onder de riem steken? Koop dan nú je tickets!

Vrijdag 26 juli – 18.00 uur – Nederland-Japan – IISPA Almelo
Zaterdag 27 juli – 18.00 uur – Nederland-Japan – Zuiderpark Den Haag 

6e en 7e 
Op de wereldranglijst bekleedt Japan op dit moment de 6e positie, Nederland staat 7e. De laatste keer dat Oranje tegen Japan speelde, was vorig week in de Volleyball Nations League in Hongkong. Die wedstrijd ging met 3-0 naar Japan, maar een aantal topspeelsters was er in Hongkong nog niet bij.  Morrison kijkt erg uit naar de wedstrijden tegen Japan: "Die zijn om meerdere redenen belangrijk voor ons. Het is onze laatste kans om zaken voor het OKT goed af te stemmen. Maar, minstens zo belangrijk, wij hebben de beste fans ter wereld. Mijn team en ik wilden daarom nog één keer voor hen spelen dit jaar.” 

OKT: Let’s go to Tokio!
Begin augustus hopen de volleybaldames van Oranje zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020. Na de historische eindnotering in 2016 (4e plaats), mag Nederland volgend jaar in Tokio natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×