EK Beachvolleybal 2022 samen met andere sporten in München

EK Beachvolleybal 2022 samen met andere sporten in München

De Europese volleybalbond CEV heeft op donderdag bekendgemaakt dat het EK Beachvolleybal van 2022 een van de in totaal negen sporten zal zijn waarvan het Europees kampioenschap wordt afgewerkt in de Duitse stad München. Samen met kanosprinten, sportklimmen en tafeltennis is beachvolleybal aan het programma toegevoegd. De gezamenlijke EK's zullen van 11 tot en met 21 augustus 2022 worden gehouden.

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat meerdere sporten tegelijkertijd een Europees kampioenschap afwerken. In 2018 waren Glasgow en Berlijn podium van in totaal zeven sporten. Ruim 1,3 miljard mensen hebben toen de sporten via televisie kunnen volgen. In de editie van 2022 zullen negen sporten vertegenwoordigd zijn. Naast beachvolleybal, kanosprinten, sportklimmen en tafeltennis zijn dat atletiek, wielrennen, turnen, roeien en triatlon. Aan het EK Beachvolleybal zullen 32 teams per gender meedoen.

President Aleksandar Boričić van de CEV noemt het goed nieuws voor de beachvolleybalfamilie dat het EK is aangesloten bij het grote multi-evenement.

""Het evenement in zo'n iconische, levendige en wereldstad als München zal een ideaal podium bieden voor nog meer mensen om te genieten van onze frisse, zeer entertainende en dynamische sport, waarbij de nieuwe generatie spelers geïnspireerd wordt en de populariteit van beachvolleybal naar ongekende hoogte zal stijgen.""


Het Olympisch Park in München (zie foto), dat het toneel was van de Olympische Spelen van 1972, zal de negen EK's vijftig jaar na dat evenement huisvesten. Het gezamenlijk organiseren van Europese kampioenschappen gebeurt elke vier jaar. Het programma van de sporten zal onderling op elkaar afgestemd worden en het evenement heeft een universele uitstraling in de media en een medaillespiegel per land.

Het multi-sport evenement zal elf dagen duren, van donderdag 11 tot en met zondag 21 augustus 2022. Het is nog niet bekend op welke dagen het beachvolleybal gespeeld gaat worden.

EK logo beachvolleybal

Logo van het beachvolleybal tijdens het EK 2022.

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×