Het tweede toernooi in de EK-kwalificatie voor de Nederlandse mannen wordt van 14 tot en met 16 mei in Nederland gespeeld. Tijdens het driedaagse evenement in de Topsporthal van Omnisport zal de beslissing vallen in Poule A, waar naast Nederland ook Kroatië en Zweden meedoen. De EK-kwalificatie moest reeds twee keer verzet worden vanwege de coronapandemie, maar zal nu begin mei worden afgewerkt.

De EK-kwalificatie wordt over twee rondes gespeeld. Op 7, 8 en 9 mei wordt het eerste toernooi in Poule A gespeeld in Kroatië. Nederland neemt het op de eerste twee dagen achtereenvolgens op tegen het gastland en Zweden. Een week later zal in Apeldoorn de beslissing vallen. De poulewinnaar plaatst zich direct voor de eindronde die van 1 tot en met 19 september wordt gehouden in Polen, Tsjechië, Finland en Estland. De nummer twee maakt kans om als een van de vijf beste nummers twee ook door te gaan.

Het is nog onduidelijk of er publiek bij de wedstrijden in de Topsporthal van Omnisport aanwezig kan zijn.

Speelschema EKK in Apeldoorn

Datum

Tijd

Wedstrijd

Vrijdag 14 mei

19.30 uur

Nederland - Zweden

Zaterdag 15 mei

16.00 uur

Zweden - Kroatië

Zondag 16 mei

16.00 uur

Kroatië - Nederland

Volleybaldames automatisch geplaatst
De Nederlandse Volleybaldames zijn automatisch geplaatst voor het EK 2021, op basis van hun vijfde plaats op het laatste EK. Het Europees Kampioenschap voor vrouwen wordt gespeeld in Bulgarije, Kroatië, Roemenië en Servië van 18 augustus tot en met 4 september.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×