EK Podcast 3: Peter Blangé: “Hard gevochten, maar volstrekt kansloos”

EK Podcast 3: Peter Blangé: “Hard gevochten, maar volstrekt kansloos”

Je mag verliezen van de wereldkampioen, maar je moet echt zelf minder fouten maken. Dat is de conclusie van de tafelgasten bij de derde EK podcast. Bas van de Goor, Peter Blangé en spelverdeler Wessel Keemink waren het daarover wel eens. Samen met gesprekleiders Mark Snijders en Ralph Tip kijken ze terug op de wedstrijd van de Lange Mannen tegen Polen. En er schuift weer een andere sporter aan om eens van buitenaf tegen het EK volleybal aan te kijken. Vandaag is dat Olympisch tafeltennisster Britt Eerland.

"Ambiance geweldig. Buiten de lijnen een dikke 10, zowel het Nederlands als het Poolse publiek", analyseert voormalig spelverdeler van de Lange Mannen en huidige directeur van Topsport Rotterdam Peter Blangé de wedstrijd. "Binnen de lijnen was het redelijk eenrichtingsverkeer. Nederland is niet aan zijn eigen niveau gekomen, mede door de druk van de Polen."

Toernooidirecteur Bas van de Goor valt daarin Blangé bij: "Het verschil was heel erg groot, dat is geen schande, maar een constatering. Ik had graag mensen alles of niets zien serveren. Er gingen te veel float services fout, dat mag niet."

Voor tafeltennisster Britt Eerland was de hele ambiance in Rotterdam Ahoy dat gevuld was met 11.000 toeschouwers een bijzondere ervaring. "Bij tafeltennis moet iedereen tijdens het serveren stil zijn, hier gaan ze gewoon door. Uitjoelen van de tegenstander gebeurt bij tafeltennis niet."

Spelverdeler Wessel Keemink schoof na de wedstrijd ook aan, hij vertelt dat het wel wat heeft als 7 tot 8.000 man je uitfluiten. Om vervolgens de conclusie te trekken: "We doen leuk mee, maar stiekem geen kans gehad."

Luister hieronder de podcast. Hij is tevens beschikbaar in Spotify.

Spotify: https://open.spotify.com/episo...

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×