Van vrijdag 3 t/m zondag 5 februari vindt er een Eredivisie Beach toernooi plaats in Sportcamp Zuiderpark in Den Haag. Het toernooi is onderdeel van een pilotproject waarbij meerdere indoortoernooien door het land georganiseerd worden. Den Haag heeft de primeur!

Deelnemersveld
Bij de heren wordt het deelnemersveld aangevoerd door Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven. Dirk Boehlé en Mees Sengers zijn als tweede geplaatst voor het toernooi. Naast twee Belgische teams en één Engels duo, die van de organisatie een wildcard kregen, nemen ook Quinten Groenewold/Sam van der Loo en Erik Nijland/Yannick Verberne deel in Den Haag. Bij de dames zijn de jonge talenten Mila Konink en Noa Sonneville de favorieten voor de overwinning. Desy Poiesz en Rianne Stok zijn het tweede duo op de entry list. Daarnaast doen twee teams uit België mee aan het toernooi; zij kregen een wildcard. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst. Er kunnen tijdens dit toernooi geen rankingpunten verdiend worden.

Pilotproject

Het indoor beachtoernooi in Den Haag is onderdeel van een pilotproject. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het organiseren van meerdere indoortoernooien op andere locaties in Nederland. Zodra deze definitief gepland zijn, zullen ze in de Toernooifinder en beachapp te vinden zijn. Na afloop van de winterperiode wordt de pilot geëvalueerd door de organisatie.

Programma

Vrijdag 3 februari: 13.00 - 19.00 uur (poulewedstrijden heren)
Zaterdag 4 februari: 09.00 - 15.00 uur (poulewedstrijden dames)
Zondag 5 februari: 09.00 - 17.00 uur (dames en heren vanaf kwartfinale)

Gratis toegang
De wedstrijden worden gespeeld in Sportcampus Zuiderpark, de toegang is gratis!

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn