Voltena Dames 1 komt volgend seizoen niet meer uit in de Eredivisie. De club uit Nieuwendijk heeft besloten een stapje terug te doen. Het verzoek van Voltena om met ingang van het seizoen 2024/2025 te mogen uitkomen in de nieuw te vormen Superdivisie is door de Nevobo gehonoreerd.

Aan het besluit van Voltena om het damesteam na dit seizoen terug te trekken uit de Eredivisie liggen volgens de club meerdere redenen ten grondslag. “Gezien de ontwikkelingen van de laatste twee maanden is het op dit moment logischer en uitdagender om uit te komen in de Superdivisie dan in de eredivisie waar we nu drie jaar in geacteerd hebben”, stelt het nieuwe bestuur van de club.

Superdivisie
Volgens het bestuur rest de club niet anders dan deze keuze te maken om de continuïteit van topvolleybal in de regio te waarborgen. “We gunnen Voltena en de regio een leven lang topvolleybal en dat gaat verder dan nog een of twee seizoenen in de steeds verder professionaliserende Eredivisie. Samen met de mensen die nu de kar trekken en vooral ook de hele vereniging gaan we verder bouwen aan een sterk Voltena met een waardevolle regionale functie”, aldus de club.

Voltena heeft bij de Nevobo het verzoek ingediend om met ingang van volgend seizoen te mogen uitkomen in de nieuw te vormen Superdivisie, het hoogste amateurniveau onder de Eredivisie. Daar heeft de volleybalbond inmiddels positief op gereageerd.

Foto: Voltena

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn