De volleybalsters van Eurosped hebben in Sliedrecht revanche genomen op Sliedrecht Sport. Een paar weken geleden stonden de ploegen ook al tegen elkaar in de strijd om de Supercup, toen won Sliedrecht voor eigen publiek de eerste prijs van het seizoen. In de competitie won de ploeg uit Vroomshoop nu met 1-3.

In de eerste set lieten de twee topploegen meteen zien dat ze een hoog niveau in huis hebben en dat ze ook erg aan elkaar gewaagd zijn. Na een lange, spannende strijd was het de thuisploeg die toesloeg: 26-24. Ook in de tweede set was Sliedrecht de ploeg die sterk begon, maar Eurosped wist een achterstand goed te maken.

Kirsten Wessels was erg op dreef, ze nam haar ploeg op sleeptouw en Eurosped won de tweede set mede dankzij haar met 22-25. Dat was een mentale tik voor de thuisploeg, want ook in de derde set kon de regerend landskampioen in de belangrijke slotfase van de set niet meer aanhaken en werd het 20-25.

Eurosped ging voor revanche na de verloren wedstrijd waarmee het seizoen begon en denderde door in de vierde set. Ook Vera Mulder speelde ijzersterk, zij werd topscorer met 17 punten. Wessels volgde met een totaal van 16. Sliedrecht had geen antwoord meer op het felle en goed gevarieerde spel en het sterke blok van Eurosped en verloor met 16-25 de vierde set en daarmee de wedstrijd.

De overwinning was voor Eurosped een mooie bevestiging van keihard werken. De ploeg van trainer Jan Berendsen is de trotse koploper met 11 punten uit 4 wedstrijden. Regio Zwolle Volleybal staat op de tweede plek met 10 punten na 4 duels.