Het was een mooie en bijzondere volleybalmiddag in Vroomshoop. In het Overijsselse dorp werd vandaag voor het eerst een eredivisie wedstrijd gespeeld. Sporthal Het Punt is sinds dit seizoen de thuisbasis van Eurosped. De club maakt daar een nieuwe start en de eerste wedstrijd in eigen huis was meteen een bijzondere. Vanmiddag werd de Twentse derby gespeeld tegen Springendal-Set-Up`65. De vele toeschouwers kregen een spektakel voorgeschoteld, uiteindelijk won de thuisploeg met 3-2 (23-25, 25-19, 20-25,25-12,15-13).

Eurosped verhuisde van de IISPA in Almelo naar de prachtige, nieuwe hal in Vroomshoop. Ook een aantal speelsters verhuisden naar het dorp. De eerste officiële wedstrijd leverde meteen de eerste overwinning van het seizoen op voor de ploeg van trainer Jan Berendsen. De thuisploeg moest er wel keihard voor werken tegen Springendal-Set-Up`65, dat de eerste set met 23-25 wist te veroveren. Eurosped toonde veerkracht en wist door sterk servicewerk van Daphne Knijff de tweede set op haar naam te schrijven met 25-19.

Maar de ploeg uit Ootmarsum ging in de derde set in een hoger tempo spelen en daar had de thuisploeg even geen antwoord op. De gasten namen in Vroomshoop dan ook een 1-2 voorsprong mede dankzij het sterke spel van Jaimee-Lee Morrow. Even leek Set-up’65 richting de winst te gaan, ze namen een snelle 0-4 voorsprong, maar dat schudde de thuisploeg wakker. Carmen Oude Luttikhuis was de grote uitblinkster en ze nam haar team op sleeptouw. Het leverden een duidelijke setwinst op: 25-12.

Het massaal aanwezige publiek in Vroomshoop mocht zich dus meteen bij de eerste eredivisie wedstrijd in het dorp opmaken voor een beslissende vijfde set. Daarin maakte de Amerikaanse aanwinst Laura Beach in de slotfase het verschil voor de thuisploeg. Met drie punten zorgde ze voor de 15-13 winst en kon er een feestje gevierd worden in de kantine van Het Punt.