Zaterdagmiddag staat het tweede finaleduel op het programma tussen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Friso Sneek. Sneek leidt de best-of-three serie met 1-0 en kan bij een overwinning de landstitel veiligstellen. Utrecht, spelend voor eigen publiek, zal er alles aan doen om een beslissend derde duel af te dwingen.

Vorig jaar kwamen Friso Sneek en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht ook tegen elkaar uit in de finale, toen in een langere best-of-five serie die uiteindelijk vijf wedstrijden nodig had om een winnaar aan te wijzen. Dit seizoen is de strijd ingekort tot een best-of-three serie, waardoor Sneek aanstaande zaterdag al de kans heeft om hun titel te prolongeren. Het team van Erik Reitsma behaalde vorige week een overtuigende 3-0 (25-19, 25-21, 25-19) overwinning in de openingswedstrijd van de finaleserie, waarmee ze een 1-0 voorsprong namen. De regerend landskampioen was op alle fronten sterker en noteerde onder meer acht aces en zeven killblocks.

Utrecht had deze week niet alleen het verlies van het eerste finaleduel te verwerken, maar ook het wegvallen van spelverdeler Ana Rekar, die in de eerste set uitviel met een knieblessure. Voor het team Vera Koenen, dat zaterdag het thuisvoordeel heeft, is het alles of niets: ze er moet gewonnen worden om een beslissend derde duel af te dwingen. Als Utrecht wint, vindt het beslissende duel plaats op zondag 12 mei in Sneek.

Tickets & livestream
Kaarten voor de wedstrijd zijn te bestellen via de website van VV Utrecht. Kan je niet bij het duel in Utrecht aanwezig zijn? De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op nos.nl en volleybal.nl.

Programma finale

Dag

Tijd

Teams

Za 4 mei

14.30 uur

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Friso Sneek

Zo 12 mei *

14.00 uur

Friso Sneek - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

* Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als de stand na zaterdag 1-1 is.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn