De twee topteams van de eredivisie dames, Sliedrecht Sport en VC Sneek, hebben zondag punten laten liggen. In Vroomshoop wist Eurosped voor eigen publiek Sneek te verrassen en met 3-2 te winnen. Koploper Sliedrecht Sport verloor voor het eerst een punt. Op bezoek bij hekkensluiter Peelpush werd er een zwaarbevochten 2-3 overwinning gepakt.

Het publiek in Vroomshoop kreeg zondagmiddag een spektakelstuk voorgeschoteld. In de eerste set begon Eurosped onder aanmoediging van het fanatieke publiek enorm sterk. De laatste weken is de ploeg van trainer Jan Berendsen in topvorm en dat was ook nu weer het geval. Sneek had in de eerste set niks in te brengen door het sterke spel van de thuisploeg, het werd 25-15.

Maar de Friese ploeg herpakte zich knap in de spannende tweede set. Het ging lang gelijk op, maar de regerend bekerhouder wist op de cruciale momenten toe te slaan en won met 24-26 de tweede set. Dat gaf Sneek veel vertrouwen en het publiek werd in de derde set wat stiller, want daarin was de Friese ploeg ijzersterk. Serverend maakte de ploeg het verschil: 15-25.

In de vierde set waren het vooral Judith Kamphuis, Daphne Knijff en Carmen Oude Luttikhuis die het de verdediging van Sneek erg lastig maakten. Ze waren aanvallend niet te stoppen. Daardoor kwam Eurosped, de nummer vier van de eredivisie, op een ruime voorsprong en die gaven ze niet meer weg: 25-23. Ze dwongen daarmee een beslissende vijfde set af tegen de nummer twee van de ranglijst.

In die beslissende set ging het massaal aanwezige publiek achter de thuisploeg staan en dat gaf extra energie. Een knappe teamprestatie van Eurosped, ze denderden sterk door en wonnen met 15-10 de set en de wedstrijd.

Ook de koploper van de eredivisie, Sliedrecht Sport, liet een puntje liggen. Dat was voor het eerst dit seizoen. Hekkensluiter Peelpush werkte tegen Sliedrecht op knappe wijze een 0-2 achterstand weg en dwong een vijfde set af. Daarin wist de koploper alsnog toe te slaan, al was het nipt met 13-15.