Eredivisie Heren

Ewoud Gommans terug van weggeweest in Apeldoorn

Draisma Dynamo was al even op zoek naar iemand om de selectie compleet te maken. Die heeft de Apeldoornse club gevonden, international Ewoud Gommans keert terug in het gele shirt. Daar zijn zowel de op dit moment nog revaliderende speler als de club enorm blij mee.

De 26-jarige international start binnenkort al in de Draisma Dynamo Arena met trainen. Op amateurbasis voegt de 2,02 meter lange passer/loper zich als twaalfde speler bij de selectie van trainer-coach Bas Hellinga. Gommans droeg in het seizoen 2010-2011 al eerder het shirt van Dynamo. Hellinga is blij met de komst van Gommans, al betracht de coach tegelijkertijd het nodige geduld.

“Het is fantastisch dat Ewoud er bij komt. Dat is goed voor de groep. Hij brengt ervaring mee, is een expressief figuur en kent de club. Dat kan dubbele winst opleveren. Voor ons allemaal. Maar Ewoud komt in eerste instantie om te revalideren. We moeten eerst zorgen dat hij weer helemaal fit wordt. Dat gaan we in alle rust doen. Daar heeft hij tijd voor nodig. Speelfit worden gaat nog even duren.”

Een gebroken pink en een schouderoperatie hielden Gommans een aanzienlijk deel van het jaar 2017 uit de roulatie. In de Draisma Dynamo Arena sluit hij zijn revalidatie af. Dynamo hoopt dat Gommans later in het eredivisie seizoen van toegevoegde waarde kan zijn in de titelstrijd. In 2011 pakte hij met Dynamo de nationale beker. Na zijn vertrek kwam Gommans in Duitsland en Frankrijk uit voor achtereenvolgens Moerser SC, Generali Haching, AS Cannes Volley-Ball en Arago de Sète.

Zaterdag gaat Draisma Dynamo op bezoek bij het Talentteam in Arnhem. De nieuw aanwinst zal zeker nog niet in het veld te bewonderen zijn, maar ook zonder hem zal de ploeg voor de volle winst gaan en geen punt willen verliezen.

Programma eredivisie mannen:
13.30 uur: Talentteam Papendal/Arnhem - Draisma Dynamo
20.00 uur: SV Land Taurus - Zaanstad
20.00 uur: Coniche Topvolleybal Zwolle - Seesing Personeel Orion
20.00 uur: Abiant Lycurgus - Inter Rijswijk
20.00 uur: Vallei Volleybal Prins - Advisie/SSS

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×