In de weer erg sfeervolle en luidruchtige sporthal Pica Mare in Gennep genoot het publiek van een prachtig volleybalspektakel tussen de lokale trots FAST en de gasten: Dros-Alterno. Het was af en toe muisstil in de zaal, zo spannend was het. De thuisploeg overleefde in de derde set een aantal matchpoints en sloeg alsnog zelf toe: 3-2 (24-26, 18-25, 26-24, 25-20, 16-14) winst.

In de eerste set begon de thuisploeg goed en FAST nam een kleine voorsprong en had de regie in eigen hand. Maar een ongelukkig moment bij Dros-Alterno, Tess de Vries kwam na een aanval ongelukkig ten val en moest met een enkelblessure afgevoerd worden, kantelde de strijd.

De Apeldoornse dames gingen extra hard vechten na het uitvallen van hun ploeggenoot en kwamen knap terug van een 20-18 achterstand. Het werd 22-24 en FAST vocht zich weer langszij: 24-24. De bezoekers veroverden uiteindelijk met 24-26 de eerste set. Dat gaf duidelijk vertrouwen en thuisploeg FAST leek even van slag.

Verdedigend liep het niet meer bij de 'roze brigade'. Alterno legde veel druk bij de thuisploeg en dat leverde ook de tweede set op: 18-25. Een stunt leek in de maak want in de derde set leek Alterno richting een 0-3 zege te denderen, het nam een voorsprong van 12-20.

Met de aanmoedigingen van het thuispubliek en de sterk serverende Lisa Kersten werd de achterstand, met onder andere drie aces van haar, weggewerkt. FAST begon er weer meer in te geloven maar toch kwam Alterno zelfs op matchpoint bij 22-24. De 'roze brigade' liet zien over veel mentale kracht te beschikken en bleef kalm: 26-24 winst.

Ook in de vierde set wist Alterno goed tegenstand te bieden, maar wederom toonden de speelsters van FAST mentale kracht. Knap want iets eerder, bij 23-20, lag de strijd minutenlang stil toen FAST-diagonaal Daniëlle Bosman met knieletsel het veld verliet. FAST hield het hoofd wederom koel en won de set met 25-20.

In de allesbeslissende vijfde set ging het rap. Alterno nam geen genoegen met een nederlaag en kwam op 7-12. De thuisclub hield knap het geloof in eigen kunnen en knokte zich wederom terug. Na een adembenemend spannende slotfase ging de set en dus ook de winst naar FAST: 16-14.

Uitslagen eredivisie dames:

FAST - Dros Alterno 3-2 (24-26, 18-25, 26-24, 25-20, 16-14)
Pharmafilter US - Eurosped 0-3 (16-25, 20-25, 21-25)
Regio Zwolle Volleybal - Apollo 8 2-3 (26-24, 18-25, 22-25, 25-18, 10-15)
VC Sneek - TT Papendal/Arnhem 3-0 (25-17, 25-18, 25-13)
Springendal Set-Up'65 - Sliedrecht Sport 2-3 (22-25, 25-21, 16-25, 29-27, 10-15)